Apple, Eylül ayında dijital baskı hizmetlerine son verecek - Haberler - indir.com

Apple, Eylül ayında dijital baskı hizmetlerine son verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-13 12:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Daha önceden duyuru yapan Apple, Eylül ayının sonlarına doğru Fotoğraf Baskı Uygulaması için çalışmalarını durduracağını açıklamıştı. Bu alınan kararda demek oluyor ki Apple kullanıcıları albümlerinde, cihazlarında ve iPhoto üzerinden depolanan fotoğrafları bundan böyle sipariş veremeyecekler. Apple'ın yapmış olduğu açıklamaya göre MacOs'un 10.13.6 sürümüne kadar sahip cihazlar için bu özellik devam edebilecekken, 30 Eylül 2018 tarihinden sonra bu özellik durdurulacak.

Apple neden böyle bir karar aldı?

Apple'ın resmi sitesinde yapılan duyuruya göre ise Apple kullanıcılarının, baskılı fotoğraflar alabilmesi için App Store Mağazası'ndan üçüncü taraf yazılımlar edinmeleri gerekecek. Bahsi geçen bu uygulamalar direkt olarak fotoğraflar albümü ile bütünleşerek Apple'ın daha önceden kullandığı sistemi ele alacaklar. Herkesin merak ettiği şey ise Apple neden böyle bir karar aldı. Apple böyle bir kararı neden aldığını henüz açıklamış değil. Kendince sebepleri vardır diye düşünüyorum. Olurda konuyla alakalı bir açıklama yapacak olursa ki yapacaktır. Sizlere anında paylaşacağız. Biz İndir.com olarak neden böyle bir karar aldığı hakkında düşündük ve resmi olmamakla beraber şöyle bir  karara vardık; Muhtemelen bu servisten elde edilen karın istenilen seviyeye ulaşmaması sonucu firmanın böyle bir karar aldığını düşünüyoruz. Bir diğer tahminimi ise Apple'ın bu özelliği diğer geliştiricilere bırakarak daha iyi sonuç alacağını da düşünüyor olabilir. Ancak az öncede dediğim gibi bu söylediklerimiz birer tahmin. Henüz Apple konuyla alakalı bir açıklama yapmadı.

Apple'ın dijital baskı özelliği 10 yıldır hizmet veriyordu

Sizlerin de hatırlayacağı üzere Apple'ın baskı hizmeti uzunca bir süredir faaliyette idi. 10 yıldır faaliyet gösteren uygulamanın yanında farklı uygulamalarda mevcuttu. Bu uygulamalardan bazıları Google Fotoğraflar, Flickr ve diğerleri kullanıcılara oldukça kolay ve sorunsuz bir hizmet sunuyordu. Buda demek oluyor ki dijital fotoğrafları fiziksel nesnelere dönüştürmek için halen birçok alternatif mevcut durum da.





PAYLAŞ