Apple eski logosuna dönmeyi mi planlıyor? - Haberler - indir.com

Apple eski logosuna dönmeyi mi planlıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-17 11:34:44
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, yeni üründe logo olarak değişikliğe gidebilir. Şöyle ki şirket, en son 1998 yılında kullandığı gökkuşağı logosunu tekrar yeni ürünlerinde de kullanabilir. Logonun renklerinde değişikliğe giden şirket, üreticilere renkli bir logo sunacak gibi gözüküyor. Apple şirketinde uzun süredir çalışan bir kişi tarafından verilen bilgilere göre Apple, yıllar önce ürünlerinde kullandığı gökkuşağı renklerinin yer aldığı logoyu tekrar yeni ürünlerinde de kullanabilir. Söz konusu bu renkli logoların  içinde bulunduğumuz yılın sonuna kadar üretilen ürünlerde yer alması bekleniyor. 

Apple tarafından konu ile ilgili yapılan iddialara göre gökkuşağı renklerinin yer aldığı elma logosu bu yılın sonuna doğru bazı cihazlarda bulunacak. Şu an ki logodan tek farklı olarak renkleri tespit edildi. Rengarenk bir logonun yeni ürünler ile geliyor olması oldukça sıradışı bir değişikliktir. Konu ile ilgili MacRumors tarafından yapılan haberlere göre elde edilen bilgiler, Apple şirketinde çalışan bir kişi tarafından verilmiştir. Konu ile ilgili bilgileri ortaya çıkarak kişilerin isimleri, çalışanların Apple ile sorun yaşamaması adına gizli tutuluyor olsa da MacRumors, bilgileri ortaya çıkaran kişinin şirket ile ciddi bir bağlantısı olduğunu da belirtti. Bunun yanı sıra aynı zamanda MacRumors, elde edilen bilgilerin kesin olmadığını fakat bilgiler sonucunda logo üzerinde renk olarak değişikliğe gidilme ihtimalinin olduğunun da altını çizdi. 

Apple Airpods 3 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı!Apple Airpods 3 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı!

Konu ile ilgili olarak MacRumors şu açıklamaları yaptı; "Net olmamız gerekirse bu iddia yanlış da olabilir. Bu iddiayı paylaşmamızın sebebi, iddiayı aldığımız kişinin uzun bir süredir Apple ile çalışıyor olmasından kaynaklanıyor ancak bildiğimiz diğer kaynakların hiçbirinden böyle bir söylenti duymadık. Ayrıca iddia doğru olsa bile kararın değişmesi ihtimali de mevcut." Kaynak tarafından verilen iddialara göre iddiaları ortaya çıkaran MacRumors, gökkuşağı renklerinin yer alacağı bu logonun kesin olarak hangi cihazlarda yer alacağı hakkında bilgi veriyor olsa da renkli logonun yeni iPhone'larda yer alması beklentiler arasındadır. Bunun yanı sıra aynı zamanda yakın zamanda çıkacak olan MacBoook'larda da bu yeni renkli logonun yer alması bekleniyor. 

iPhone'lara renkli logo gelebilir

Apple, en son 1998 yılında 6 renk çeşidi olan bir logo kullanmayı tercih etmişti. Bununla beraber şirket, kendi ürünleri üzerinde renkleri çok farklı şekillerde kullanmayı tercih etmişti. Uzun yıllar sonra Apple'ın bu şekilde bir nostaljik adım atma ihtimali kullanıcıları memnun edecek bir durumdur. Şöyle ki söz konusu bu iddialar tek bir kişiden gelmiş olsa da Apple'ın eski tasarımcısı Jony Ive, son günlerde gökkuşağı logoso ile ilgili açıklamalara imza atmıştı. Ive tarafından yapılan açıklamalar ise şu şekildedir; "Uzun yıllar boyunca kimliğimizin bir parçası olan gökkuşağı logosuyla aramızda bir bağ var. Gökkuşağı aynı zamanda olumlu ve zevkli şeyleri ifade ettiği için bizimle bağdaşıyor."

Apple'un eski tasarımcısı Ive'ın bu şekilde bir açıklama yapmış olması ve ardından da Apple'da çalışan kişiden bu şekilde bir açıklama gelmesi yeni üretilecek olan iPhone akıllı cihazlar ile beraber gelmesi beklentiler arasındadır. 

 


Apple Watch için Nest neden kapatıldı?Apple Watch için Nest neden kapatıldı?
Microsoft, Apple ile aynı sokakta çalışacakMicrosoft, Apple ile aynı sokakta çalışacak
Amazon Music, Apple Music'e kafa tutuyorAmazon Music, Apple Music'e kafa tutuyor

PAYLAŞ