Apple eski cihazları için işletim sistemini güncelledi! - Haberler - indir.com

Apple eski cihazları için işletim sistemini güncelledi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-26 22:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dün iPhone, iPad, MacBook, Apple TV ve Apple Watch cihazları için işletim sisteminin yeni güncellemesini yayınlayan Apple bu kez eski cihazlarını da unutmadı. Apple eski iPhone ve iPad modelleri için iOS 12.4.6 sürümünü yayınladı.

Birkaç ay önce eski iPhone modellerini yavaşlattığı gerekçesiyle ciddi miktarda para cezası ödemek zorunda kalan Apple, geçtiğimiz senelerde de benzer davalara çıkmış ve ceza ödemek zorunda kalmıştı. Yeni modeller ürettikçe eski ürünlerine yazılım güncellemesi ve güvenlik yamaları sunmayı da yavaşlatan şirket bu kez yeni cihazları için yeni işletim sistemini yayınladıktan bir gün sonra eski cihazları için de yeni bir güncelleme yayınladı.

iOS ve iPadOS 13.4 güncellemesi çıktı!iOS ve iPadOS 13.4 güncellemesi çıktı!

Eski iPhone'lar için iOS 12.4.6 yayınlandı!

Yeni güncellemeyle güncellemedeki güvenlik yamalarıyla cihazlarındaki güvenlik açıklarını kapatan Apple’ın yayınladığı iOS 12.4.6 sürümünü iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod touch (6'ıncı nesil), iPad Air (1'inci nesil), iPad mini 2 ve iPad mini 3 modellerine indirilebilecek.

iOS 13.4 Türkiye'de saat kaçta yayınlanacak

Güncelleme hakkında yapılan açıklamaya göre “iOS 12.4.6, Apple'ın işletim sisteminde yeni keşfedilen açıklara karşı güvenlik yamaları içeriyor.” Apple’ın yeni güncellemesinde herhangi bir yeni özellik yer almasa da, güvenlik yamalarının bulunduğu yeni sürüm özellikle 2013 senesinde piyasaya sürülen iPhone 5s modeli gibi eski cihazlar için kritik bir öneme sahip. Gün itibariyle tüm bölgelerde indirilmeye sunulan güncellemesi hakkında Apple, kullanıcılarının cihazlarının güncel olması gerektiğini ve güncellemeyi mutlaka yüklemelerini tavsiye etti.


EKG özelliğini Türkiye'ye getiren watchOS 6.2 güncellemesi çıktı!EKG özelliğini Türkiye'ye getiren watchOS 6.2 güncellemesi çıktı!
macOS Catalina 10.15.4 güncellemesi çıktı!macOS Catalina 10.15.4 güncellemesi çıktı!

PAYLAŞ