Apple, Epic Games davasındaki karara itiraz edip etmeyeceğine karar vermedi - Haberler - indir.com

Apple, Epic Games davasındaki karara itiraz edip etmeyeceğine karar vermedi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-14 10:45:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple ve Epic Games davasında karar alınmış olsa da görünüşe göre şirketler arasındaki savaş henüz son bulmuş değil. Epic Games dün temyize gitmeyi planladığını söyledi.

Şirket bugün yaptığı açıklamada, Apple'ın geçen haftaki Epic v. Apple anterörist kararına itiraz edip etmeyeceğini hala tarttığını söyledi. Muhabirlerle yaptığı görüşmede bir temsilci, Apple'ın hala yasal seçeneklerini değerlendirdiğini ve sonraki adımları hakkında bir karar vermediğini söyledi. Bu durum, dün temyize gitmeyi planladığını açıklayan Epic ile tezat bir durum oluşturuyor.

Avrupa Birliği Apple, Facebook, Amazon ve Alphabet CEO'larını duruşmaya çağırdıAvrupa Birliği Apple, Facebook, Amazon ve Alphabet CEO'larını duruşmaya çağırdı

Apple, Epic Games ile olan davasını kaybetti!

Apple, geçen hafta aldığı bir açıklamayı yineledi ve kararı neredeyse tam bir zafer olarak nitelendirdi. Yargıç Yvonne Gonzalez Rogers, iOS'un üçüncü taraf uygulama mağazalarına ve ödeme işlemcilerine izin vermesini gerektirenler de dahil olmak üzere Epic'in 10 iddiasından dokuzunu reddetti. Epic'e geliştirici sözleşmesini ihlal ettiği için tazminat ödemesini emretti. Apple ayrıca Epic'in hit oyunu Fortnite'ı iOS App Store'a iade etmek zorunda değildir ve Epic'e bağlı diğer geliştirici hesaplarını sonlandırmayı seçebilir.

Epic Games ve Apple arasındaki savaş son bulmayabilir

Apple, Fortnite dışında Epic ile ilgili herhangi bir uygulamayı yasaklayıp yasaklayamayacağı konusunda bir pozisyon almadı. Yorum sorulan bir temsilci, Apple'ın Epic'in iOS'taki geleceğiyle ilgili seçeneklerine hala baktığını söyledi.

Geçen yıl Epic, Apple'ın iOS'ta yaygın olarak kullanılan Unreal Engine desteğini kesebileceğini söyledi - aralarındaki çatışmada nükleer bir seçenek. Bu şu anda teorik olarak mümkün görünüyor, ancak Apple, Apple dışı uygulama içi satın alma seçeneğini kaldırırsa Fortnite'ı App Store'a geri "hoş karşılayacağını" söyleyerek şimdiye kadar ölçülü bir ton aldı.

Apple çoğu iddiayı kazanırken, direksiyon karşıtı kurallarıyla Kaliforniya'nın Haksız Rekabet Yasasını ihlal ettiği tespit edildi. Bir mahkeme emri, geliştiricilerin uygulamalarının dışındaki alternatif ödeme seçeneklerine bağlanmasına izin vermesini gerektirecek, ancak yine de bunların içinde Apple'ın uygulama içi satın alma sistemini kullanmaları gerekiyor. Apple itiraz etmez ve gecikmeyi kabul etmezse bu sipariş Aralık ayında yürürlüğe girecek.

Şimdilik Apple, Apple'ın hizmet şartlarını düzenlemek olarak nitelendirdiği siparişe uymak için kurallarını nasıl değiştirebileceğini araştırdığını söylüyor. Ancak şaşırtıcı olmayan bir şekilde, paylaşacak herhangi bir cevabı yok.

 

 


Epic Games'te Noah Complete Edition ve Sheltered ücretsiz oldu!Epic Games'te Noah Complete Edition ve Sheltered ücretsiz oldu!
Epic Games çok sevilen uygulama Houseparty'i kapatma kararı aldıEpic Games çok sevilen uygulama Houseparty'i kapatma kararı aldı

PAYLAŞ