Apple ekrana gölümü Touch ID patenti aldı - Haberler - indir.com

Apple ekrana gölümü Touch ID patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-05 11:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Face ID ile kullanıcılara yüksek güvenlikli bir biyometrik güvenlik sunan teknoloji devi Apple ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı için bir patenti daha aldığı ortaya çıktı.

Apple, 10. yıl özel iPhone’u iPhone X’u tanıttığından beri ürettiği akıllı telefonlarında biyometrik güvenlik teknolojisi olarak Face ID sistemine güveniyor. Face ID sistemi sahip olduğu güvenlik özelliklerine rağmen Apple’ın ekranın üstünde geniş bir çentiğe ihtiyaç duymasından dolayı şirketi alternatif bir biyometrik güvenlik sistemi arayışına sürüklüyor.

Apple One kullanıma sunulduApple One kullanıma sunuldu

Bir süre önce ortaya çıkan patent dosyası, Apple’ın geçtiğimiz sene ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne yeni bir biyometrik güvenlik teknolojisi için patent başvurusu yaptığını ortaya çıkardı. Söz konusu patent, Apple’ın ekrana gömülü parmak izi tarayıcılı Touch ID teknolojisi üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Apple'ın yeni klavye patenti ortaya çıktı

Patent belgelerinde yer alan bilgilere göre Apple, ekrana gömülü parmak izi tarayıcılı Touch ID  teknolojisi için ekranın altına, kısa dalga boyunda kızılötesi ışık yayacak bir sensör ekliyor. Kızılötesi sensör, ekranın üzerindeki bulunan parmağa ışık yayarken, oluşan yansıma da taranarak kimlik kontrolü gerçekleştiriliyor. Bir başka deyişle Apple, Android üreticilerin yıllardır kullandığı optik parmak izi tarama teknolojisini, kızılötesi sensör ile kullanmayı hedefliyor.

Ancak söz konusu patentin şimdilik sadece bir taslaktan ibaret olduğunu ve Apple’ın bunu bir sonraki iPhone modelinde bu teknolojisi birlikte kullanabileceğinin bir kesinliği olmadığını da unutmamak gerekiyor.

Apple’ın iPhone modellerinde izlediği geniş çentikli tasarım, iPhone kullanıcıları tarafından gittikçe daha yüksek sesle eleştiriliyor olsa da teknoloji devinin amiral gemilerinde Face ID teknolojisinden vazgeçmesi pek olası gibi durmuyor. Bu da Apple’ın kızılötesi ekrana gömülü parmak izi tarayıcı kullanmaya karar vermesi durumunda bu teknolojiyi yeni nesil Touch ID’yi iPhone’lardan önce iPad’lerde görebiliriz demek oluyor


Apple sürpriz etkinliği duyurduApple sürpriz etkinliği duyurdu
Apple renkli iPhone 5c modelini ürünlerine eklediApple renkli iPhone 5c modelini ürünlerine ekledi

PAYLAŞ