Apple, Ekim ayında App Store Affiliate sonlandırılıyor - Haberler - indir.com

Apple, Ekim ayında App Store Affiliate sonlandırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-06 12:30:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Apple  bir resmi duyuru yaparak, iOS ve macOS uygulamaları Affiliate Programından tamamen son bulacağı kesinleşti.

Uzun yıllardan beri Affiliate Programı ile müşterilerine hizmet veren Apple, bu programın artık iOS ve macOS için dahil olmayacağını ifade etti. 1 Ekim 2018 tarihinden sonra alınan karar uygulanmaya başlanacak. Bilen okurlarımız Affiliate Programı’nın nasıl çalıştığını ya da ne işe yaradığını biliyorlar. Ancak bilmeyen okurlarımız için ifade edecek olursam Affiliate Programı kişilerin, blogların veya YouTuberların herhangi bir uygulamaya ya da herhangi bir içeriğe bağlantı göndermeleri için devreye giren bir uygulama idi.

Affiliate Programı sayesinde insanlar %7 oranında gelir elde ediyor.

Uygulamanın asıl amacı bu sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü asıl amacı paylaşılan bağlantı üzerinden herhangi bir satış gerçekleşmesi durumunda App Store Affiliate Programı devreye girerek gerçekleşen satıştan, küçük oranda bir kar elde ediliyordu. Tüm bu durumu özetleyecek olursak program üzerinden yapılan satışlar sayesinde tüm kullanıcılar küçük çaplıda olsa bir gelir elde ediyordu. Bu uygulamayı duyuran Apple, ilk başta kullanıcılarına %7 oranında bir gelir veriyordu. Ancak bu oran her geçen gün biraz daha azalarak geçtiğimiz aylarda, Nisan ayında %2,5 seviyelerine kadar düşüş sergiledi.

Uygulama kesin olarak kaldırılacak

Hal böyle olunca bunun önüne geçmek isteyen Apple ise bir resmi duyuru yaparak iOS ve macOS uygulamaları Affiliate Programından tamamen son bulacağı kesinleşti. Bundan sonra hiçbir kullanıcı bu uygulama üzerinden gelir elde edemeyecek.





PAYLAŞ