Apple dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde üst üste 14. sırada yer alıyor - Haberler - indir.com

Apple dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde üst üste 14. sırada yer alıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-02 17:01:00
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Apple, Fortune'un dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde yer aldı. ABD merkezli çok uluslu iş dergisi tarafından derlenen en iyi 332 şirket listesinde Apple, teknoloji endüstrisi (bilgisayar ve iletişim) sektör sıralamasında da zirveye çıktı. Apple, Amazon, Microsoft, Google ana firması Alphabet ve Netflix'i yendi. Fortune, Apple'ın dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde lider olarak taçlandırıldığı üst üste 14.yıl olduğunu söylüyor. Buna ek olarak, teknoloji şirketleri bu yıl En İyi 10 sıralamanın altısını toplayarak genel listeye hakim oldular.

Apple ayrıca Fortune'un bilgisayar ve iletişim sektörü listesinde de yer aldı.

Fortune tarafından yayınlanan dünyanın en beğenilen şirket sıralamasına göre, Apple genel olarak ve endüstri sıralamasında ilk sırada yer aldı. 'Bilgisayar' endüstrisi kategorisi altına yerleştirilmiştir. Amazon, genel sıralamada ikinci sırada yer aldı ve ‘İnternet Hizmetleri ve Perakendecilik' endüstri kategorisini üstlendi. Microsoft üçüncü sırada yer alıyor, ancak ‘bilgisayar yazılımı' endüstrisi kategorisinde kutup pozisyonunu yakaladı. Benzer şekilde, Walt Disney dördüncü sırada yer aldı ve “eğlence” endüstrisi kategorisinde en çok beğenilen şirket.

Google pays billions to Apple!Google pays billions to Apple!

Google'ın ana şirketi Alphabet, dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde yedinci sırada yer alıyor ve Amazon'dan sonra “İnternet Hizmetleri ve Perakendecilik” sektöründe ikinci sırada yer alıyor. Netflix genel listede dokuzuncu sırada yer aldı. Bununla birlikte, akış hizmeti, Walt Disney'den sonra “eğlence” endüstrisi kategorisinde en çok beğenilen ikinci şirkettir.

Bununla birlikte, en iyi 10'dan altı tanesi, dünyanın en beğenilen şirketleri listesinde teknoloji şirketlerine gitti. İlginç bir şekilde, bu şirketler ya kendi endüstri kategorilerinde birinci ya da ikinci sırada yer aldılar.

"İnsanlığın teknoloji devlerine her zamankinden daha fazla dayandığı bir yıl sonra — bizi bir izolasyon zamanında bağlamak, eğlendirmek ve hatta beslemek için-Apple, Amazon ve Microsoft'un Fortune'un kurumsal itibar sıralamasında ilk üç noktaya sahip olması uygun. Önde gelen kişisel teknoloji sağlayıcısı olan Apple, yaklaşık 3.800 şirket yöneticisi, yönetici ve analist anketimize dayanarak 14.yıl için listenin başında yer alıyor” dedi.

Coğrafyayı dikkate alırsak, 239 firma ile 332 şirket listesinde en çok şirket var. Listede Hintli bir şirket yok.

Fortune, dünyanın en beğenilen şirketleri listesini küratörlüğünü yapmak için yönetim danışmanlığı şirketi Korn Ferry ile işbirliği yaptı. 52 endüstride en çok beğenilen şirketleri belirlemek için,” Korn Ferry, yöneticilerden, direktörlerden ve analistlerden, yatırım değeri ve yönetim ve ürün kalitesinden sosyal sorumluluğa ve yetenek çekme yeteneğine kadar dokuz kritere göre kendi endüstrilerindeki işletmeleri değerlendirmelerini istedi " dedi.



PAYLAŞ