Apple, Dokunmatik ve Yüz Tanıma Özellikli Macbook'ları Test Ediyor - Haberler - indir.com

Apple, Dokunmatik ve Yüz Tanıma Özellikli Macbook'ları Test Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-12 09:15:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Dünya teknoloji devlerinden birisi olan Apple, ortaya çıkan iddialara göre dokunmatik ekrana sahip Macbook'larını test etmeye başladı. Apple ayrıca güvenlik açısından oldukça verimli olduğuna inandığı yüz tanıma sistemini de bu Macbooklar ile birlikte test ediyor. 

Apple'ın hatalarına karşı cihazlarınızı nasıl koruyabilirsiniz?

Apple'ın hatalarına karşı cihazlarınızı nasıl koruyabilirsiniz?Apple'ın hatalarına karşı cihazlarınızı nasıl koruyabilirsiniz?

Apple, Dokunmatik ve Yüz Tanıma Özellikli Macbook'ları Test Ediyor

Apple, çıkardığı her ürünler ile birlikte zirveye ulaşmayı başarıyor. Bu defa da ortaya çıkan bilgilere göre şirket bazı yeni ürün ve özellikleri test ediyor. Bunlardan biri olan Macbook'lar, dokunmatik ekran ile birlikte karşımıza çıkacak. Ayrıca bu Macbook'lar içerisinde bir de yüz tanıma sistemi bulunacak. Apple'ın sayısın patent başvurusu içerisinde de bu dokunmatik ekrana sahip Macbook'lar bulunuyor. Söylentilere göre şirket bu patenti hayata geçirmek niyetinde.

Steve Jobs tarafından desteklenmeyen dokunmatik ekranlar, teknoloji geliştikçe yaygınlaşmaya devam ediyor. Şirketin rakipleri ise dokunmatik özellikli ekranlara sahip bilgisayarlarda kayda değer başarılara imza attı. Bu da Apple'ın gözünden kaçmadı. Macbook modellerinde yenilik arayan Apple, bu Macbook modellerine hem güvenlik kısmında bir özellik hem de dokunmatik ekran getirecek. Güvenlik konusunda gelecek olan özellik hemen hemen aklınıza gelmiştir. Bu özellik yüz tanıma sistemi. Şirkete yakın kaynaklara göre Apple, bu yenilikleri bir bilgisayar modeline uygulasa bile yakın bir tarihte göremeyeceğiz. 

Ayrıca Apple'ın yeni getireceği yüz tanıma sistemi, iPhone modellerinde bulunan FaceID özelliği ile aynı. Şirket yetkilileri, bu yüz tanıma sisteminin parmak izi okuyucusundan çok daha iyi bir şekilde güvenlik sağladığını belirtiyor. Bu nedenle de Macbook modellerinde bu sistemi kullanacaklarına kesin gözüyle bakılıyor.


Apple Store'a rakip mağaza Raspberry Pi açıldıApple Store'a rakip mağaza Raspberry Pi açıldı
Apple Grup Face Time açığını bulan genci ödüllendiriyorApple Grup Face Time açığını bulan genci ödüllendiriyor
Apple Mojave’de master olmanızı sağlayacak 10 ipucu  Apple Mojave’de master olmanızı sağlayacak 10 ipucu  

PAYLAŞ