Apple Diyabet Ölçümüne de El Atıyor - Haberler - indir.com

Apple Diyabet Ölçümüne de El Atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-28 12:07:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple, sadece akıllı telefon değil diğer alanlarda da teknolojik gelişimlerini sürdürmeye devam ediyor. Bu noktada sağlık alanına ağırlık veren şirket, artan diyabet hastalıklarına da yönelik diyabet ölçüm cihazı gibi ürünlerin geliştirmelerini yapmaya devam ediyor. Sağlık konusunda hassaslığı ile bilinen şirket, özellikler Apple Watch serisinde önemli sağlık gelişimleri ile dikkatleri çekmişti. Şimdi ise Apple’ın şeker hastaları için çalışmalar ve geliştirmeler yaptığı ortaya çıktı. Diyabet hastalarının şekerlerini ölçmek için kullandıkları cihazları artık Apple üretecek. One Drop olarak adlandırılacak olan bu cihaz sağlık uygulaması ile entegre bir şekilde çalışabilecek. Ancak cihazı kullanabilmek için en az bir iPhone ve Apple’ın sağlık uygulamasına ihtiyacınız olacak.

Apple Şeker Ölçüm Cihazı Üretecek

Apple kullanıcıların her ihtiyacına yönelik hamleler yapmaya devam ediyor. Her alanda hizmet vermeyi hedefleyen şirket, şimdi ise One Drop sayesinde diyabet hastaları hem karbonhidrat sayımı yapabilecek hem de bu alandaki uzman kişilerden yorum alabilecekler. Apple uygulaması ile koçluk programları sayın alabilecek ve süreyi kendiniz belirleyebileceksiniz. One Drop şuan 70 dolar fiyat etiketi ile satışta olurken, sertifikalı bir diyabet eğiticisinden ücretsiz ders alabiliyorsunuz. Diyabet koçu olan bu kişiler daha çok diyetisyen grubunda yer alıyorlar.

Apple Otonom Araç İçin İlk Adımı AttıApple Otonom Araç İçin İlk Adımı Attı

Bu hamle ile beraber Apple’ın artık sağlık alanında daha fazla yer alması bekleniyor. Bu sayede sadece diyabet hastaları değil, diğer hastalık sahipleri kullanıcılarda hayat kolaylaştırıcı çözümlerden faydalanabilecekler.


Yeni Apple Watch Kamerayla GelebilirYeni Apple Watch Kamerayla Gelebilir
Apple'ın Efsane Tasarımcısı Jony Ive Takımdan AyrıldıApple'ın Efsane Tasarımcısı Jony Ive Takımdan Ayrıldı

PAYLAŞ