Apple da Katlanabilir Akıllı Telefon Piyasasına Giriyor - Haberler - indir.com

Apple da Katlanabilir Akıllı Telefon Piyasasına Giriyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-31 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Güney Koreli akıllı cihaz üreticisi katlanabilir özelliğe sahip akıllı telefonunu piyasaya süren ilk şirket olmasına rağmen bu konuda popülerliği pek de uzun sürmedi. Yeni şöyle ki, Samsung Galaxy Fold piyasaya sunulmadan önce test editörleri tarafından test edilme aşamasında, bir kaç kullanım sonrasında ekran kısmında yaşanan deforme sorunu sebebiyle, söz konusu cihazda çok ciddi tasarım kusurlarının olduğu ortaya çıktı. Katlanabilir özellikli olması zaten kullanıcıların akıllarında ciddi soru işaretleri oluşturmuştu. Cihazın test aşamasında da katlanma kısmında ciddi sorunlar yaşanmış olması kullanıcıları son derece üzdü. 

Galaxy Fold modelli akıllı cihazı ilk olarak, geçtiğimiz şubat ayı içerisinde düzenlenen Galaxy S10 etkinliğinde tanıtıma sunulmuştu. Söz konusu cihaz, iki yılı aşkın bir gelişim sürecinden sonra tanıtıma sunulmuştu. Fakat şöyle ki, tasarım ve yazılım açısından mükemmel bir katlanabilir akıllı cihaz yapmak hiç de sanıldığı kadar kolay değildir. Fakat Samsung markalı ve katlanabilir özellikli Galaxy Fold'u karşılayan talihsiz olaylar maalesef somut olarak ilk kanıtı oldu. Bunlara rağmen Güney Koreli akıllı cihaz üreticisinin hiç denenmemiş bir şeyi denemesi elbette ki takdir kazanmasını sağladı. Fakat Güney Koreli akıllı cihaz üreticisinin karşısında bu konu da da çeşitli rakipler söz konusu oldu. Bunların başında da elbette ki Huawei geliyor. 

Apple'ı Hackleyen 16 Yaşındaki Gencin Cezası Belli OlduApple'ı Hackleyen 16 Yaşındaki Gencin Cezası Belli Oldu

Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, ilk katlanabilir ekran özellikli telefonu Mate X'i, Samsung Galaxy Fold ile aynı zaman içerisinde tanıttı. Teknoloji dünyasında bir anda bu kadar radikal bir tasarım değişikliğinin yer edinmesi uzun bir süre alacak gibi gözüküyor. Bunlara rağmen, yine akıllı cihaz üretimi konusunda bir dev olan Apple'ın da, katlanabilir ekran özellikli akıllı cihaz tasarımı konusunda ciddi bir zaman harcadığını biliyoruz. Cupertinolu teknoloji devi, yılın ilk ayında katlanabilir bir kapak ve akıllı cihaz ekranı konusunda patent başvurusu yapmıştı. Söz konusu bu patent başvurusunun Apple'ın bu segmentte çalışma yaptığını gösteren tek kanıt olduğunu düşünmek yanıltıcı olacaktır. Fakat şöyle de bir durum var ki, Apple'ın yeni teknolojileri gösteren patentlere sahip olması, bu yeniliklerin gelecek cihazlarda karşımıza çıkacağını garanti etmiyor. 

Elde edilen tüm bilgilere karşılık olarak Apple'ın yenilikçi patentleri alıyor olması, bu konu üzerinde yoğun bir çalışma içerisinde yer aldığını göstermektedir. Çünkü, katlanabilir ekran özelliğine sahip olan telefonların ya da aynı şekilde dizüstü bilgisayarların, alışılmış cihazlara göre çok daha fazla avantaja sahiptir. Yeni patentler, sadece esnek ekran özelliğine sahip iPhone ve iPad modellerinin tasarımlarını ortaya koymuyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda amaç olarak belirlendiği şekilde çalışmasını sağlamak için esnek kapakların üretiminin nasıl yapılacağı ve ekran özellikleri ve bununla beraber esnek camın alt kısmında yer alan bölümü korumak için yeterinde dayanıklı olup olmadığı konusunda da bilgi veriyor. Alınan patentte, kimyasal olarak güçlendirilmiş olan özel cam, safir ve zirkonya gibi katlanabilir ekranlarda kullanılabilecek çeşitli seramik malzemeleri yer alıyor. Bu bilgiler gelecek yıllarda Apple'dan da katlanabilir ekranlı akıllı cihaz geleceğinin izlenimlerini doğruluyor. 


Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!
Apple App Store Tasarımı DeğiştiApple App Store Tasarımı Değişti

PAYLAŞ