Apple Corona virüsü ile ilgili bir takım uygulamaları reddediyor - Haberler - indir.com

Apple Corona virüsü ile ilgili bir takım uygulamaları reddediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-10 10:01:02
Editör : Ayça Aleyna Dinler
Kategori : Teknoloji

Apple uygulama mağazası App Store'da corona virüsü ile alakalı herhangi bir uygulama yer almamaktadır!  CNBC raporuna göre, “tanınmış bir kurum tarafından sunulmadığı sürece”, Apple virüse bağlı uygulamaları kabul etmiyor. Bilinen bir kurum olarak nitelendirilen kuruluşun tanımı ise tam olarak net olmamakla birlikte  Dünya Sağlık Örgütü gibi gruplar burada bahsi geçen bilinen kurumlardan. Bununla birlikte, Apple mağazasının geliştirici önerileri tanınmış kuruluşlara değinmemektedir.

Apple’in bu rapora açıklık getirmesi bekleniyordu fakat buna yönelik bir cevap gelmedi. Teknoloji devi tarafından yapılan bu hareket, hızla yayılan virüsle ilgili yanlış bilgilere karşı koymayı amaçlıyor gibi görünüyor. Herhangi bir uygulamanın Apple’in baskısına maruz kalıp kalmadığı veya şirketin potansiyel olarak kötü aktörlerin önüne geçmek isteyip istemediği de net olarak belli değil.

Apple'in Corana virisüyle ilgili dikkat çekici söylemlerde bulundu

Apple mağazasında hızlı bir göz atarsanız ortaya çıkan bir sürü uygulamayla karşılaşabilirsiniz. Üstte çıkan sonuçlar ücretli reklamdır, reklamlardan sonra gelen ise Brezilya Sağlık Bakanlığının sağlıkla ilgili duyurusudur.
Sırasıyla ücretsiz canlı duvar kağıdı uygulaması ve sağlıkla ilgili bir oyun gibi görünüyor.

CNBC raporu, en az bir uygulama geliştiricisinin Apple'dan yazılı talimatlar aldığını bildiriyor. Apple, uygulamalarının "mevcut tıbbi bilgiler hakkında bilgi" içermesi durumunda, söz konusu tanınmış kurumlar tarafından sunulması gerektiğini açıkça ortaya koyuyor.

Google Play, kendi adına corona virüsü aratıldığında hiçbir sonuç göstermemektedir.

Apple wearables are doing well despite the drop in iPhone salesApple wearables are doing well despite the drop in iPhone sales

 



PAYLAŞ