Apple, çok yakında iki milyarıncı iPhone’u satacak! - Haberler - indir.com

Apple, çok yakında iki milyarıncı iPhone’u satacak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 10:20:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple'ın bildiğiniz üzere en büyük gelir kaynağı iPhone akıllı cep telefonları. 2007 yılından Apple tarafından tanıtılan ilk iPhone modelinden bugüne kadar Apple, iPhone akıllı cep telefonlarından büyük bir gelir elde ediyor. Bu yıl içerisinde şirketin toplam 195 milyon iPhone akıllı cep telefonu satışı yaparak 2 milyar satışa yaklaşması bekleniyor. 13 yıl önce adeta Steve Jobs'un yarattığı iPhone cihazlar, halen daha Apple şirketinin ana gelir kaynağı durumundadır. Dolayısıyla iPhone satış rakamlarına baktığımızda şirketin gelecek yılları da görmesi açısından oldukça önem arz eden bir durumdur. Bu doğrultuda konu ile ilgili analiz çalışmaları yapanlar yeni yıl hakkında tahminlerini yayınladılar. Apple şirketinin 2020 yılı içerisinde 195 milyon iPhone satışı gerçekleştirerek toplam da 2 milyar sayısına yaklaşması bekleniyor. 

iPhone satışlarında artış yaşanması bekleniyor

2020 yılına getirerek geride bıraktığımız 2019 yılı içerisinde Apple toplamda 186 milyon adet iPhone cep telefonu satışı gerçekleştirdi. Şirketin bu yıl içerisinde atışlarını geçmiş yıllara göre daha da artırarak yukarıda da belirttiğimiz gibi 195 milyon adet iPhone satışı yapılması bekleniyor. 2007 yılından bugüne kadar iPhone satışlarının sayısına 195 milyonu da eklendiğinde toplam iPhone satış sayısının geçmişten bugüne 2 milyarı bulması bekleniyor. Hatta öyle ki 5G kırılması  ve daha uygun fiyat etiketli iPhone modeli dedikoduları akla geldiğinde şirketin bir sonraki milyar barajını aşması tahmin edilenden çok daha hızlı olacağı düşünülüyor. 

iPhone'da ekran rengi nasıl değiştirilir?iPhone'da ekran rengi nasıl değiştirilir?

2015 ve 2018 yılları arasında ulaşılan iPhone satış sayılarının yakalanamayacağı düşünülüyor olasa da şirketin yeni iş modeli sayesinde 275 milyar dolar rekor gelir ile gündemde bomba etkisi yaratması bekleniyor. Bu konu hakkında Apple Store başta olmak üzere Apple Music, Apple TV+ ve Apple Pay hizmetlerinin gelirleri de bu yıl içerisinde hızla artacak gibi görülüyor. Bu durum karşısında da şirketin 2015 ve 2018 yıllarına nazaran daha az iPhone satışına rağmen şirketin rekor gelir elde etmesine neden olacak. Son zamanlardaki iPhone akıllı cep telefonu satışlarının düşmesinin esas sebebi yüksek fiyat etiketlerinin olduğu düşünülüyor. Buna karşılık şirketi bu yıl içerisinde bu durum karşısında nasıl bir politika izleyeceği de merak edilen konular arasında yer alıyor. 

 

 


iPhone 11 Pro'nun yeteneklerini gösteren iPhone 11 Pro'nun yeteneklerini gösteren "Ateş ve Buz" videosu

PAYLAŞ