Apple çocuk istismarına karşı telefonları tarama planını erteledi - Haberler - indir.com

Apple çocuk istismarına karşı telefonları tarama planını erteledi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-06 10:00:06
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple, insanların iPhone'larını ve iPad'lerini tarayacak ve çocuk cinsel istismarı ve pornografisi görüntülerini bildirecek teknolojiyi uygulama planını erteledi. Apple'ın çocuklara yönelik artırılmış korumalarının bir parçası olarak Ağustos ayında duyurulan yeni sürüm için yeni bir çıkış tarihi verilmedi. 

Şirket Cuma günü yaptığı açıklamada, "Daha önce çocukları, onları işe almak ve sömürmek için iletişim araçlarını kullanan yırtıcılardan korumaya ve çocuklara yönelik cinsel istismar materyallerinin yayılmasını sınırlamaya yardımcı olmayı amaçlayan özelliklerle ilgili planlarımızı duyurmuştuk" dedi. 

Apple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanıApple'dan Netflix, Spotify gibi uygulamalara yeni kayıt imkanı

Apple'ın planları, teknolojinin güçlendirilebileceğini ve devlet kurumları veya diğer yetkililer tarafından bir casus yazılım biçimi olarak kullanılabileceğini ve büyük kullanıcı ve kamu mahremiyeti ihlalleri için bir basamak olduğunu savunan gizlilik savunucularından sert eleştiriler aldı. 

Çocuk tacizine karşı fotoğrafların taranmasıyla ilgili Apple'dan açıklama

Şirket yaptığı açıklamada, "Müşterilerden, savunma gruplarından, araştırmacılardan ve diğerlerinden gelen geri bildirimlere dayanarak, kritik öneme sahip bu çocuk güvenliği özelliklerini yayınlamadan önce girdi toplamak ve iyileştirmeler yapmak için önümüzdeki aylarda ek zaman ayırmaya karar verdik" dedi.

Planlanan özellik, iPhone'ların ve iPad'lerin işletim sistemlerinde doğrudan güncellemeler yaparak, yazılımın iCloud fotoğraflarında veya doğrudan cihazlarda saklanan bir çocuğu içeren müstehcen görüntüleri algılamasına olanak tanırdı. Programlama, kullanıcıları, çocuk cinsel istismarı içeriğine sahip olarak yazılım işaretlerini askıya alacak ve ardından bunu Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi'ne bildirecektir. 

Güncelleme, çocuk kullanıcıların güvenliğini sağlamak için Apple'ın ek özelliklerinin bir parçasıydı. Tarama özelliğine ek olarak, şirket ayrıca reşit olmayan kullanıcılar için müstehcen görüntülerin gönderilip alınmasını bulanıklaştıracak ve çocukları müstehcen fotoğraflar açarsa ebeveynleri bilgilendirecek bir iletişim korumasını da teşvik etti. 

Ünlü eski Ulusal Güvenlik Ajansı yüklenicisi ve gözetleme muhbiri Edward Snowden, haber bülteninde  Apple'ın potansiyel güncellemesinin "size ve onlara ait olanı kalıcı olarak yeniden tanımlayacağını" yazdı .

New York merkezli bir gözetim karşıtı grup olan Gözetim Teknolojisi Gözetim Projesi Cuma günü yaptığı açıklamada, tarama teknolojisinin duraklatılmasının memnuniyetle karşılandığını, ancak yine de Apple'ın gizlilik ihlallerini önlemek için yeterli çabayı göstermediğini söyledi. 

İcra Direktörü Albert Fox Cahn, CBS News'e verdiği demeçte, "Aramak için bir sistem kuruyorsanız, onu herhangi bir şeyi aramaya ayarlayabilirsiniz." "Çocuk istismarı gibi grotesk bir şeye baktığınız zaman, içgüdüsel olarak onu durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapmak isteriz. Bu süreçte, kolayca yetkilerini aşan sistemler oluşturabiliriz."

"Daha da kötüsü, Apple'ın siyasi materyalleri, dini yolları veya hedeflemek istedikleri herhangi bir şeyi aramak için faaliyet gösterdiği herhangi bir yabancı hükümet tarafından kolayca ele geçirilebilecek bir model yarattılar" dedi. 

Apple, yeni teknolojinin ne zaman başlayacağını açıklamadı, ancak şirketin programlamaya ek "geri bildirim" uygulamak için önümüzdeki birkaç ayı geçirmeyi planladığını söyledi. 

 


Apple'ın Siri yüzünden başı dertte!Apple'ın Siri yüzünden başı dertte!
Apple'ın yeni CEO adayları kimler?Apple'ın yeni CEO adayları kimler?

PAYLAŞ