Apple Çin'le barışmaya çalışıyor - Haberler - indir.com

Apple Çin'le barışmaya çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 09:45:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Donanım

Apple daha önce Çin'de yasaklanmıştı. Apple, kendini Çin'e affettirmek için getirdiği güncellemelerle hedefliyordu. iOS 12.1.2 güncellemesiyle Çin'e özel olarak tasarlanmış birtakım tasarım farklılıkları bulunduruyordu. Apple bu şekilde, patent anlaşmazlığı yaşadığı Qualcomm'un Çin'de, bir çift patentinin ihlal edildiği iddiasıyla çıkarttırdığı ihtiyati tedbir kararının önüne geçmeyi planlıyor.

MacRumors'a göre bu güncelleme, bir uygulama kapanması için zorlandığında animasyonu değiştiriyor. Böylelikle Apple, Qualcomm'un uygulama yönetimiyle ilgili patentinin engellemesinden uzaklaşmak istiyor. Daha öncesinde bir uygulama kapatıldığında ekranın üst kısmına doğru hareket ederek kayboluyordu. Şimdi ise ekranın orta kısmına küçülerek gözden kayboluyor.

Vodafone iPhone Cihazlara VoLTE Desteği SunacakVodafone iPhone Cihazlara VoLTE Desteği Sunacak

Apple iPhone Yasağı İçin Bir Güncelleme Sunmaya Hazırlanıyor 

Geçtiğimiz aylar içerisinde Qualcomm, Apple'ın 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus ve X model iPhone'larının Çin'de satışına dair ihtiyati tedbir kararı aldırmıştı. Bu kararın çıkmasını sağlayan patentler yazılımın resimlerini yeniden boyutlandırması ve uygulamaları yönetmesiyle alakalı. iOS 12.1.2 sürümüyle birlikte gelen düzeltmeyle uygulama yönetiminde bariz bir şekilde değişiklik yapılıyor. Ancak resimlerin yeniden boyutlandırılmasıyla ilgili yapılan güncellemelerin ne olduğu şu an bilinmiyor.

Qualcomm pes etmiyor!

Apple, daha önce mobil yazılımın en son versiyonu olan iOS 12'nin söz konusu patentleri ihlal ettiğine inanmadığını eklemişti. Hatta, güncellemeyle birlikte elen bu farklılık, şirketin hala bazı endişelerinin olduğunu açıkça gösteriyor.

Qualcomm, Apple'ın yazılımda yaptığı bu yeniliklerin yetersiz kaldığını düşünüyor. Ayrıca pes etmeden son çıkan modeller iPhone XS ve XR için satış yasağı kararı aldırmak için çalışmaya devam ediyor.


Amazon Alexa, iPhone Cihazlara GeliyorAmazon Alexa, iPhone Cihazlara Geliyor
iOS 11.1 iPhone Cihazları Hızlandırdı mı?iOS 11.1 iPhone Cihazları Hızlandırdı mı?
iPhone Cihazınızı Daha Verimli Kullanabileceğiniz 13 Uygulama!iPhone Cihazınızı Daha Verimli Kullanabileceğiniz 13 Uygulama!

PAYLAŞ