Apple CEO'su Tim Cook'un 2020 kazancı açıklandı - Haberler - indir.com

Apple CEO'su Tim Cook'un 2020 kazancı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-06 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın CEO’su olan Tim Cook, ABD’nin resmi kurumlarına verdiği raporlara  göre 2020 yılındaki kazancını açıkladı. Hisse senetlerinden gelen paranın dahil olmadığı söz konusu rapora göre Cook, 2020 yılında 14.8 milyon dolar kazanç elde etti. Söz konusu bu paranın 3 milyon doları maaş olarak gelirken, net kazancın ise 1 milyar doların üzerinde olduğu ifade ediliyor. 2011 yılından beri ABD’li teknoloji şirketi Apple’ın CEO’su olan Tim Cook, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na son olarak geçtiğimiz yıl rapor vermişti. Verilen bu rapor ile beraber ise Cook’un 2020 yılındaki kazandığı para belli oldu. Hisse senet gelirleri dahil edilmediği bu rapora göre geçtiğimiz yıl Cook, milyonlarca dolar para kazanmış oldu.

Resmi verilere göre Tim Cook, geçtiğimiz yıl boyunca 3 milyon dolar maaş aldı. Bu maaş bile oldukça yüksek gözükürken, Tim Cook için oldukça küçük bir miktar diyebiliriz. Öyle ki Apple’ın 10 yıldır CEO’luk görevinde yer alan bu isim performans teşvikleri adı altında 10 milyon 731 bin ekstra ödeme de aldı.

Apple iki katlanabilir ekranlı iPhone modelleri dayanıklılık tesitini geçmeyi başardıApple iki katlanabilir ekranlı iPhone modelleri dayanıklılık tesitini geçmeyi başardı

Tim Cook’un dikkat çeken gelirleri belli oldu

Açıklanan veriler kapsamında CEO’nun geçtiğimiz yıl ki kazancının 13 milyon 731 bin dolar olduğu gözüküyor. Ayrıca Apple Tim Cook’un giderlerini de karşılıyor. Apple ise bu noktada 1 milyon 38 bin 259 dolarlık bir gideri de karşılamış durumda. Bu kapsamda giderler noktasında ise 432 bin 564 dolar seyahat gideri karşılandı. Güvenlik sebebiyle CEO’a özel bir jet kullanım şartı koşan Apple, tatil ve iş seyahatlerini de Apple tarafından karşılanıyor. Ayrıca sağlık sigortası ve çeşitli diğer giderleri de eklediğimiz zaman Apple’a 1 milyon 38 bin 259 dolarlık bir maliyet çıkıyor. Tüm bunların toplamında ise Tim Cook’un 2020’de 14.8 milyon dolar kazandığı ifade ediliyor.

Ayrıca Cook’un 2025 yılına kadar CEO olarak kalması için 100 milyon dolarlık Apple hissesi satın aldığı da biliniyor. Bloomberg hesaplarına göre ise Cook’un 2020 yılındaki net kazancının 1 milyar dolar üzerinde olabileceği ifade ediliyor. Açıklanan kazançlar kapsamında 2018 yılında daha yüksek kazançların olduğu gözüküyor. O yıl performans teşviki ile 12 milyon dolar para kazanan Cook, toplam ise 15.7 milyon dolar civarında bir kazanç elde etmişti. Oldukça dikkat çeken bu kazanç rakamlarının 2021 yılında da artarak devam etmesi bekleniyor. CEO’luk görevinin ise uzun bir süre daha sürmesi düşünülüyor.  


Apple ve Prepear davası otuz gün ertelendiApple ve Prepear davası otuz gün ertelendi
Apple Air Tags piyasaya mı sürülüyor?Apple Air Tags piyasaya mı sürülüyor?

PAYLAŞ