Apple CEO'su Tim Cook istifasını açıkladı - Haberler - indir.com

Apple CEO'su Tim Cook istifasını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-01 14:46:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji denildiği zaman akla gelen ilk şirketlerden olan Apple’ın baş ismi Tim Cook istifasını açıkladı. Apple’dan ayrıldığını açıklayan Cook, oldukça şaşırtıcı bir hamle gerçekleştirdi. Apple’ın don dönemlerde iPhone cihazlarının satışlarının düştüğüne dair haberleri biliniyor. Gündemde Apple’ın düşüşü söz konusu olurken CEO Tim Cook’un yaptırım ve kararları ise bu durumu destekler yönde oldu. Gerçekleşen bir son dakika ile ise Apple’ın CEO’su olan Tim Cook Apple’dan resmi olarak ayrıldığını şu saatler içerisinde duyurdu. Ayrılık sebebi henüz belli olmayan Tim Cook’un yakın bir süre içerisinde Apple’dan ayrılma sebep ve detaylarının belli olması bekleniyor.

Tim Cook Apple İstifasını Açıkladı

Apple'ın kredi kartı Apple Card neler sunuyor?Apple'ın kredi kartı Apple Card neler sunuyor?

Tim Cook’un Apple serüvenine göz atacak olursak, Tim Cook Mart 1998’den beri Apple’da çalışıyor. İlk iş olarak Apple Uluslar arası Operasyonlar Kdemli Başkan Yardımcısı olarak başlayan Cook, 2004 ile beraber 2 aylığına Apple CEO’luğu görevi yaptı. Daha sonra ise 2007 yılında Apple’da Baş Operasyon Sorumlusu rütbesine yükseldi. 2009 yılında yine birkaç aylık bir dönem olarak Apple CEO’luğu yaptı ve 25 Ağustos ile beraber Steve Jobs isteği ile beraber CEO’luk görevine tam anlamıyla getirildi.

Steve Jobs’un yaşadığı sağlık sorunlarında da ötürü 24 Ağustos 2011 ile beraber Apple’ın yeni CEO’su Tim Cook oldu. Diğer  yandan Tim Cook Nike yönetim kurulundaki faaliyetlerini de sürdürdü. Tim Cook’un neden istifa ettiği bilinmezken yakın dakikalarda sebepleri belli olması bekleniyor derken günlerden 1 Nisan olduğunu hatırlatmak isteriz. Görevinde oldukça başarılı olan Tim Cook, görevine aynı şekilde devam etmekte :)


Apple TV+'ın, Türkiye'de isim hakkı Turkcell'de.Apple TV+'ın, Türkiye'de isim hakkı Turkcell'de.
Apple Watch EKG Özelliği Avrupa'da YayınlandıApple Watch EKG Özelliği Avrupa'da Yayınlandı

PAYLAŞ