Apple Çentiksiz ve Tam Ekranlı Patent Başvurusu Yaptı - Haberler - indir.com

Apple Çentiksiz ve Tam Ekranlı Patent Başvurusu Yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-12 16:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın yeni çerçevesiz ve tam ekranlı bir patent başvurusu gerçekleştirdiği ortaya çıktı. ABD Patent ve Marka Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre bu söz konusu patentte Apple’ın sensörleri ve ön kamerayı ekranın altına gizlediği ifade ediliyor. 2018 yılında Apple dahil birçok üretici marka çentikli ekran tasarım anlayışını sürdürmeye devam ettirdiler. Ancak markanın ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yapmış olduğu başvuru ile yeni iPhone modellerinde yenilikçi bir teknolojinin bulunması bekleniyor. Bu noktada sensörler ve ön kamera yeni iPhone cihazlarında ekran içerisine entegre olarak gelecek. Apple’ın gerçekleştireceği bu durum ile artık tamamen ekrandan oluşan bir iPhone modeli görebileceğiz.

Tamamen Ekranlı Yeni iPhone’lar

En Uzun Ömürlü Pile Sahip iPhone Belli OlduEn Uzun Ömürlü Pile Sahip iPhone Belli Oldu

Patent başvuru detaylarına göre yeni üretilecek olan iPhone modellerinde yüksek bir ihtimal olarak Corning DVTS cam teknolojisinin yer alması bekleniyor. Bu patent sayesinde şirketin yüzeysel olan donanımları ekran altına gömme olarak sunması bekleniliyor. Ayrıca ekran altına gömülebilir teknolojisini sadece akıllı telefonlar değil tablet, monitör, bilgisayar ve televizyon gibi başka ürünlerde de bu teknolojik yeniliği görebileceğiz. Tabii ki bu yeni ekran altına gömme teknolojisi üzerine ilk patent başvurusu Apple tarafından gerçekleşmedi. Bu noktada daha önce Samsung, LG, Huawei ve Oppo gibi üretici markalar bu teknolojiye yönelik çalışmalarını sürdürüyorlar.

Yıl içerisinden ekrana gömülü parmak izi okuyucusu, kamera ve sensörler gibi donanımların patent başvuruları yapılmaya başlanmıştı. Güney Koreli şirket Samsung ise farklı olarak hologram ekrana gömülü teknolojiye sahip bir patent başvurusu gerçekleştirmişti. Bakalım yeni nesil amiral gemisi modellerinde hangi üretici marka ilk olarak ekran altına gömülü kamera ve sensörlerden oluşan tamamen çerçevesiz modelini sunacak göreceğiz. Bu noktada 2019 yılı ekran altına gömülü donanım teknolojilerine sahip akıllı telefonların yaygınlaşması bekleniyor.


iPhone XR İçin Özel iOS 12.1 Güncellemesi YayındaiPhone XR İçin Özel iOS 12.1 Güncellemesi Yayında
Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!
iPhone XR mı iPhone XS mi Alınmalı?iPhone XR mı iPhone XS mi Alınmalı?

PAYLAŞ