Apple çentik yüzünden davalık oldu - Haberler - indir.com

Apple çentik yüzünden davalık oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 13:50:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’ın, yaptığı reklamlarda çentikli telefonlarını çentiksizmiş gibi göstermesi nedeniyle, şirket hakkında dava açıldı.

Teknoloji devi Apple, teknoloji dünyasında yaptığı yeniliklerle kullanıcıların ilgisini çeken, en başarılı şirketlerden birisi. Bilindiği üzere, akıllı telefon sektöründeki çentikli ekran devri de Apple öncülüğünde başladı. Apple’ın özel serisi olan iPhone X’le birlikte, teknoloji dünyası çentiğe merhaba dedi. Yıl içerisinde çentikli pek çok modelin çıkmasının yanı sıra, çentiğe alternatifler de üretildi. Bazı modeller ise çentiğe tamamen veda edip, sonsuz ekran adı verilen düz ekrana geçmeye başlayacak. Apple’ın, iPhone’un yeni modellerinde de böyle bir yenilik yapması bekleniyordu. Çünkü Apple, reklamlarında yaptığı hile ile kullanıcılara bunu düşündürdü ve bu hile nedeniyle davalık oldu.

Apple Music'in Connect özelliği kapatılıyor

Bir kadın, iPhone X’inin (2018) çentikli olduğunu görünce, Apple’a dava açtı

Apple, bu yıl çıkardığı modelleri iPhone Xs'in ve iPhone Xs Max’le pek çok konuşuldu. Cihazlar henüz çıkmadan önce de görselleri ve özellikleri gündemde yer aldı. Reklamlarda çentiksi olarak gördüğü iPhone X’i almak isteyen bir kadın da iPhone X siparişi verdi. Fakat cihazın eve geldikten sonra çentikli olduğunu gören kadın, Apple’ın reklamlarda hile yaptığı gerekçisiyle, ABD Kaliforniya’da şirkete dava açtı.

Fotoğrafta, siyah arka planın, iPhone'un çentiğini kamufle ettiği bilgisi yer alıyor.

Apple, iPhone Xs'in ve iPhone Xs Max reklamlarında siyah arka plan kullanıyor. Bu siyah arka plan, ekranında siyah olması nedeniyle, çentiğin görünmemesine neden oluyor ve cihazlar sanki çentiksiz ekranmış gibi duruyor. Kadının bu yanılgıya düşmesi ve sonrasında çentikli ekranla karşılaşması, dava sebebi oldu. Davanın nasıl sonuçlanacağı gerçekten merak konusu.





PAYLAŞ