Apple çentiği kaldırmak için çalışmalara başladı - Haberler - indir.com

Apple çentiği kaldırmak için çalışmalara başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 11:00:16
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple’ın henüz iPhone 13 ailesini önümüzdeki Eylül ayında resmi olarak göreceğiz. Marka, iPhone 13 üzerinde çalışmalarını sürdürürken, Eylül ayında yapacağı etkinlik ile yeni ürünlerini lanse etmesi bekleniyor. Ancak diğer yandan iPhone 14 ile alakalı sızıntılar da gelmeye başlıyor. Apple’ın yeni nesil iPhone 13 ailesini tanıtmasına iki ay gibi bir süre kaldı. Kullanıcıların heyecanla beklemiş oldukları yeni nesil iPhone modellerinin yanı sıra önümüzdeki yılın piyasada olacak olan cihazı iPhone 14 ile alakalı önemli detaylar gelmeye devam ediyor.

Sektöre yakın kaynaklardan gelen detaylara göre iPhone 14 serisi ile beraber çentik tasarımı tarihe karışabilir. Öyle ki yeni serinin çentiksiz geleceği ve tüm sensörlerin ise ekran altına yerleştirileceği ifade ediliyor. Apple’ın daha önce Face ID sensörünü ekran altına yerleştirme teknolojisi için patent aldığı biliniyor. Işık ve yakınlık sensörleri haricinde Touch ID tarayıcısının da buraya entegre edileceği ifade ediliyor.

iPhone'dan Android'e WhatsApp sohbetleri kolaylıkla taşınabiliriPhone'dan Android'e WhatsApp sohbetleri kolaylıkla taşınabilir

iPhone 14 çentiksiz tasarımla gelebilir

Kaynaklardan sızan detaylara göre iPhone 14 ailesi ile beraber artık çentik görmeye biliriz. Geçmişe baktığımız zaman sensörlerin ekrandaki konumlarındaki piksel yoğunluğunun daha düşük olması bekleniyor. Öyle ki sensörlerin sağlıklı çalışması ve selfie kamerasının kaliteli ve net olabilmesi için bu durum gerekiyor.

 iPhone 13 serisinde çentiklerin daha da küçülmesi beklenirken, bu yeni seriyi Eylül-Ekim aylarında resmen göreceğiz. Çentik ailesini Apple başlatmışken, iPhone 14 ile yenilikçi bir hamle daha yapacak mı göreceğiz.  


Google iPhone Kullanıcılarını Kendine Çekmek İçin Çalışmalara BaşladıGoogle iPhone Kullanıcılarını Kendine Çekmek İçin Çalışmalara Başladı
iPhone için ilk katlanabilir model tarihi ortaya çıktıiPhone için ilk katlanabilir model tarihi ortaya çıktı

PAYLAŞ