Apple CarPlay'e Google Play Müzik Desteği Geldi - Haberler - indir.com

Apple CarPlay'e Google Play Müzik Desteği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-23 16:00:10
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple'ın iOS platformunun kendine has müzik dinlemek için kütüphane uygulaması bulunsada, çoğu kullanıcının  Google Play Müzik'i tercih etmesi oldukça normal bir durum diyebiliriz. Bu noktada ise Apple'ın araç için eğlence platformu olan CarPlay'e sahip olan kullanıcılar için ise önemli bir destek geldi. CarPlay sisteminin yüklü olan otomobil sahipler için artık Apple CarPlay'e Google Play Müzik desteği getirildi. Bu sayede Google Play Müzik uygulaması kullanıcıların seyahat esnasında çalan şarkılarda kolay bir kontrol yönetimi sunabilecek. 9to5Mac kaynaklı habere göre ise CarPlay'e getirilen Google Play Müzik desteği dört ana bölüme sahip oluyor.

Kullanıcılar uygulamanın ana ekran bölümünde tavsiyeleri görebiliyorlar  ve son çalınanlar kısmında ise yakın zamanda dinlenen parçalar listeleniyor. Kaydedilmiş olan kataloga 'Müzik Kütüphanesi' kısmından erişilebilirken İstasyonlar adlı bölümden ise farklı türlere ve koleksiyonlara erişilebiliyor. İsteyen kullanıcılar ise CarPlay sistemine sahip araçlarından Google Play Müzik uygulamasına kolay bir erişim sağlayabilmek için ikonu CarPlay'in ana ekran bölümüne taşıyabiliyorlar.

CarPlay sistemi yeni gelen Google Play Müzik uygulamasının rakipleri olan Spotify, Apple Music ve Amazon Music ile beraber bir süredir faaliyet gösteriyorlardı. Şimdi ise Google'ında bu kendi servisini sisteme destek getirmesi pekte şaşırtmadı diyebiliriz. Apple'ın geliştirilmeye ve içeriği zenginleştirilmeye devam edilen CarPlay araç sisteminin daha ne gibi yenilikler sunabileceğini zamanla göreceğiz. Ayrıca Google Play Müzik uygulamasının bu noktada sistemde nasıl bir arayüz ile kullanılacağı ise henüz bilinmiyor.





PAYLAŞ