Apple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilir - Haberler - indir.com

Apple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-14 09:30:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir yeni projeler üzerinde çalışmaya devam eden ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın Car projesi hakkında yeni bir rapor ortaya çıktı.

Apple bir süredir yeni teknolojileriyle büyük bir yankı uyandırıyor. Car projesi hakkında ortaya çıkan yeni rapora göre şirket otonom araçlarında kullanacağı pilleri başka şirketlerden tedarik etmek yerine Amerika’da üretme kararı aldı.

Apple Touch ID, Face ID ve Apple Card yüzünden patent davasıyla karşı karşıyaApple Touch ID, Face ID ve Apple Card yüzünden patent davasıyla karşı karşıya

Yaklaşık bir buçuk sene önce Çin’de başlayan koronavirüs salgını dünya genelinde pek çok dinamiği değiştirdi. Teknoloji şirketlerinin üretimde en büyük sorunlarından biri de donanım tedariki oldu. Görünüşe göre Apple bir daha bu tip bir sorunla karşı karşıya kalmak istemiyor. Bu adım aynı zamanda şirketin araçlarını tamamen kendi ekosisteminde geliştirmesi anlamına geliyor. Apple Car hakkında çıkan sızıntılar kullanıcı adaylarını ve teknoloji dünyasını meraklı bir bekleyişe sokmuş durumda. Ancak şirketin otonom aracının ne zaman piyasaya sürüleceğine dair henüz kesinleşen bir tarih yok. Bu konuda Apple ser verip sır vermiyor ve ürünün gizli kalmasında da büyük bir başarı gösteriyor. Ancak Apple’ın tüm gizlilik önlemlerine rağmen Car projesi hakkında zaman zaman bazı raporlar internete sızıyor. Buda bize Apple’ın projeden vazgeçmediğini gösteren tek ip ucu.

Apple Car motoru Tesla’dan ilham alıyor

Dün o raporlara bir yenisi eklendi. Sızan rapor Apple Car'ın pilleri için neleri hedeflediğini ortaya çıkardı. Ortaya çıkan rapora göre şirket otonom araçlarında kullanacağı pilleri diğer ülkelerdeki tedarikçilerden tedarik etme düşünmüyor. Şirket bunun yerine pilleri ana vatanında üretmeyi hedefliyor.

ABD'de Apple Car için pil üretmeyi düşündüğü aktarılan Apple’ın endüstri kaynaklarına göre Çinli üreticiler yerine Tayvanlı üreticilerle çalışabileceği de yeni sızan bilgiler arasında. Yayımlanan rapora göre, Apple'ın en büyük tedarikçileri arasında yer alan Foxconn ve Advanced Lithium Electrochemistry, Apple Car'ın pil üretiminin yapılması planlanan Amerika Birleşik Devletleri'nde yeni tesisler kurmayı planlıyor.

Apple’ın piyasaya sürdüğü ürünlerin neredeyse hepsi Çin'de montajlanırken, şirketin cihazlarındaki birçok bileşen dünyanın her yerindeki tedarikçilerden temin edilmekte. Yeni rapor şirketin Apple Car'ın üretimi için de benzer bir yaklaşımı benimseyeceğini gösteriyor. Apple Car hakkında bilinenler şimdilik bu kadar olsa da yenilikleri sizlerle paylaşmaya devam ediyor olacağız.

 

 


Apple'ın yeni özelliği Apple Card nasıl çalışıyor?Apple'ın yeni özelliği Apple Card nasıl çalışıyor?
Meizu'dan Apple CarPlay rakibi sistem geliyorMeizu'dan Apple CarPlay rakibi sistem geliyor

PAYLAŞ