Apple Card yüksek ihtimalle Türkiye'de olmayacak - Haberler - indir.com

Apple Card yüksek ihtimalle Türkiye'de olmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-01 17:46:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji markası Apple, geçtiğimiz hafta gerçekleştirmiş olduğu etkinlik ile beraber birçok yeni servisini tanıtmıştı. Bu servisler arasında bulunan para gönderme ve alma sistemi olan Apple Card oldukça dikkat çekti. ABD lansmanı gerçekleştirilen bu ürün ile destekleyen tüm yerlerde kullanılabilir olacak ve banka kartlarını yerini alması hedefleniyor. Ancak ortaya çıkan yeni bilgilere göre Apple’ın yeni Card servisi Türkiye’de aktif olmayacak. Apple’ın ülkemizde finansal bir servisi aktif etmesi için ise diğer ülkelerden farklı bir işlem gerçekleştirmesi gerekiyor. Teknolojide finansalın büyük bir rolü bulunurken, Facebook cephesinden WhatsApp üzerinden para gönderme servisinin test edildiği biliniyor.

Apple Card Türkiye’de Olacak mı?

Apple TV+'ın, Türkiye'de isim hakkı Turkcell'de.Apple TV+'ın, Türkiye'de isim hakkı Turkcell'de.

Apple’ın bu yeni teknolojik kartı ise yine finansal bir teknolojik hamle diyebiliriz. Avustralya’daki cihaz sahiplerinin %99’luk kısmı Apple Pay servisini kullanabiliyorlar. Kullanıcılar tıpkı bir mesaj gönderir gibi para gönderme işlemlerini yapabiliyorlar. Bu sayede kartlar ve şubeler ortaydan kalkarak üçüncü parti banka uygulamalarına gerek duymadan kolay bir şekilde hizmet sağlanmış oluyor. Ancak Apple Pay’ın de ülkemizde aktif olmadığı biliniyor.

Apple yeni nesil teknolojik bankacılık servislerini hayata geçirirken, birçok şeyin sanallaşması beklenirken Apple Card hamlesi gelmiş oldu. Titanyum maddeye sahip olan bu Apple Card üzerinde sadece bir çip bulunuyor. Kart numarası ve CVV kodları gibi birçok karmaşa artık yer almıyor. Ancak 2016’da ülkemizde PayPal’ın kalkmasından sonra dijital ödeme sistemi olan Apple’ın yeni Card sisteminin de ülkemizde yer almaması bekleniyor. Paypal merkezi sunucu sistemi tercih ettiği için BDDK ise kullanıcı verilerinin Türkiye’de depolama isteği bulunuyor. Ancak bu noktada Apple’nda merkezi sunucu sistemi tercih ettiği biliniyor.

Bu noktada ülkemizde Apple Card sisteminin geçerli olabilmesi için Türkiye kullanıcılarının finansal verilerinin Türkiye’de tutulması gerekiyor. Aksi halde ise ülkemizde anlaşma sağlanamayacak ve bu sistemin aktif olmayacağını söyleyebiliriz. Apple’ın Türkiye için politikalarından vazgeçip böyle bir banka sistemini kabul etmesi gerekiyor. Ancak daha önceki Apple duruşlarına baktığımız zaman böyle bir durumun oldukça zor olduğunu görüyoruz. Bakalım Apple Card sistemi ilerleyen dönemlerde ülkemizde faaliyette olacak mı göreceğiz.


Apple Watch EKG Özelliği Avrupa'da YayınlandıApple Watch EKG Özelliği Avrupa'da Yayınlandı
Apple CEO'su Tim Cook istifasını açıkladıApple CEO'su Tim Cook istifasını açıkladı

PAYLAŞ