Apple Car Şekillenmeye Başladı - Haberler - indir.com

Apple Car Şekillenmeye Başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-09-22 13:00:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Teknoloji

Otomobillerin son dönemdeki büyük değişimi teknoloji şirketlerinin de büyük ilgisini çekmiş durumda. Google'dan sonra Apple'ın da elektrikli otomobil alanına giriş yapmak istediği ortaya çıkmıştı. Internette üzerinde yazılan yazılarda Apple Car olarak adı geçen proje hakkında yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Wall Street Journal'ın raporuna göre Apple en geç 2019 yılına kadar elektrikli otomobilini üretmek istiyor. Bu aracın kontrolünü bir iOS işletim sistemi sağlayacak ve araç tamamiyle Apple ürünleriyle donatılacak. Aracın adeta tekerlekli bir iPhone olması bekleniyor. 

Apple giriş yapacağı bu yeni alanda yalnız olmadığını çok iyi biliyor. Hali hazırda Tesla ve BMW elektrikli otomobillerini piyasaya sürmüş durumda ve 2019 yılına kadar Porsche ve Mercedes de güçlü rakipler arasına katılacak. Ayrıca bu büyük markalar kendi fabrikalarına sahipken, Apple'ın otomobil üretim hattı olmadığı için bir iş ortaklığına girmesi muhtemel görünüyor. 

Apple'ın son dönemde otomobil projesi için 600 kişilik bir ekip kurduğu ve Ford'un eski tasarımcısı Marc Newson ile anlaştığı çıkan haberler arasında. Apple kampında aracın tasarımı hakkında hiç bir bilgi verilmedi. İnternette dolaşan Apple Car fotoğrafları ise sadece birer konsept çizim.





PAYLAŞ