Apple çalışanlarına önemli bir mail attı - Haberler - indir.com

Apple çalışanlarına önemli bir mail attı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-03 18:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Pandemi dönemi ile birlikte uzaktan çalışma sistemine geçen Apple, yeni bir karar alarak tüm çalışanlarını ofise çağırdı.

Pandemi nedeniyle uzaktan çalışma sistemini çalışanlarına sunarak salgının etkilerinden uzaklaşmak isteyen Apple, yeni bir karar aldı ve tüm çalışanlarının ofiste çalışmaya başlamasını istedi. Çalışanlara konu ile ilgili detaylar mail üzerinden ulaştırılırken mailde yeni çalışma döneminde dikkat edilmesi gereken detaylara yer verildi.

Apple TV artık Android telefonlarla da uyumluApple TV artık Android telefonlarla da uyumlu

3 gün ofiste çalışacaklar

Apple CEO'su Tim Cook imzalı gönderide, şirket çalışanlarının evden çalışma sürecini iyi bir şekilde yönettiği ancak buna rağmen şirkette büyük bir eksikliğin duyulduğu belirtildi. Şirket bu eksiklik için “Birbirimizi” ifadelerini kullanırken “Her ne kadar yaptığımız görüntülü konferans görüşmeleri aramızdaki mesafeyi azaltsa da bu hiçbir zaman bir arada olmamızın yerini tutmadı.” dedi.

Resmi açıklamaya göre Apple Eylül ayı itibariyle ofis çalışma sistemine geçecek. Çalışanlar haftanın üç günü ofiste olacak. Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri ofiste çalışacak olan personeller, Çarşamba ve Cuma günleri ise yine uzaktan çalışma sistemine geçiş yapacak. Ancak mevcut çalışma sistemi şirketin tüm birimlerini kapsamayacak. Özellikle müşteriler ile yüz yüze çalışmak zorunda kalan birimler haftanın tüm günleri ofiste çalışmak zorunda kalacak.

Yılda 2 hafta uzaktan çalışma izni

Şirket çalışanlarının ofiste çalışmaya geçiş aşamasında zorlanmaması adına özel bir izin imkanı da sunacak. Açıklamaya göre yıl içerisinde maksimum 2 hafta olmak üzere çalışanlar uzaktan çalışma izni alarak çalışmalarını evden sürdürebilecek. Üstelik mevcut izin imkanı, şirket tarafından artık benimsenmiş ve pandemi sona erse dahi devam edecek bir uygulama olacak. Bu bakımdan pandemi sonrasında da kişiler ihtiyaç duyulması halinde uzaktan çalışma için 2 haftalık bir ek izne sahip olabilecek.

ABD pandemide önemli bir gelişim kaydetti

Apple tarafından alınan bu kararın, ABD'deki mevcut gelişmeler kapsamında değerlendirildiği tahmin ediliyor. Aşılama konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olan ABD, nüfusun büyük bir bölümünü aşıladığından dolayı normalleşme aşamaları geçti. Bu bakımdan ülkedeki pek çok şirket ve firmanın da eski dönem çalışma sistemine geçiş hazırlıklarına başladığı biliniyor.



PAYLAŞ