Apple çalışanı, müşterinin çıplak fotoğrafını çaldı! - Haberler - indir.com

Apple çalışanı, müşterinin çıplak fotoğrafını çaldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-14 14:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir Apple Store çalışanı müşterisine ait olduğu fotoğrafı çalma gerekçesiyle işten kovuldu. Fotoğrafın bir kadının kendine ait çıplak fotoğraf olduğu ifade ediliyor. Apple tarafından yapılan açıklamada tamir sebebi ile şubeye gelen bir kadına ait kişisel fotoğrafların çalındığına yönelik iddialar sonrasında çalışanın işine son verildiği belirtiliyor. Söz konusu olay ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşirken, şirketten yapılan açıklama ile işten çıkarma haberi doğrulanmış oldu. Çalışanın işten çıkartılma sebebi olarak ise “Apple’ın bütün çalışanlarını sorumlu tuttuğu katı mahremiyet kurallarının aşırı şekilde dışında hareket ettiği için” böyle bir işten çıkartma gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Fotoğraf çalan Apple çalışanı işten çıkartıldı

Apple Music'te iPhone ile çekilmiş özel klipler yer alacakApple Music'te iPhone ile çekilmiş özel klipler yer alacak

Teknoloji şirketi Apple’ın Valley Plaza Mall’da yer alan Apple Store şubesine giden kadın, kırılmış olan ekranını tamir ettirmek için bu şubeye giriş yaptı. Kadının ifadesine göre bir Apple çalışanı ekranın durumuna bakmak için iPhone’u incelemeye aldı. Daha sonra eve gittiğinde kişisel fotoğraflarının çalındığını gördü. Gloria Elisa Fuentes adlı bu kadın Facebook üzerinden durumu duyurdu. Fotoğrafın 1 yıl önce erkek arkadaşına göndermek için çekildiğini ifade etti. Çalışanın bu fotoğrafı bulması için ise galeride epey geriye gitmesi gerektiğini belirtti.

Çalışanın fotoğrafı kendisine göndermesi ile beraber kadın fotoğrafı çalındığını fark etti. Fotoğrafı kopyalayan çalışan daha sonra bu fotoğrafı kadının cihazına tekrar gönderdiği için olay fark edilmiş oldu. Şuan için Apple’ın ve polis kuvvetlerinin incelemesi sürüyor.


Instagram'ın istemediği stalk uygulamasına Apple darbesiInstagram'ın istemediği stalk uygulamasına Apple darbesi

PAYLAŞ