Apple büyük güvenlik açığına karşı hızlı güncelleme çıkardı - Haberler - indir.com

Apple büyük güvenlik açığına karşı hızlı güncelleme çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-29 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google ve Microsoft'un tespit etmiş olduğu sistem açığı ile cihazlara kod girişi yapmak mümkündü. Apple şirketi de iOS ve macOS için görünen bu güvenlik açığını ortadan kaldırmak için bazı güncellemeler yayınladı. Bu sayede yeni gelen iOS 14.4.1 ve macOS 11.2.3 versiyonuyla; Safari ve diğer tarayıcılarda kullanılan WebKit’teki açığa çözüm getiriliyor. Söz konusu bu tehlikenin potansiyelini de göz önünde bulundurarak Apple, kullanıcıların cihazlarını hemen güncellemeleri gerektiğini dile getirdi. 

Apple şirketi güncelleme ile ilgili paylaşımında konuyla ilgili olarak kısa bilgiler veriyor olsa da firmanın sitesi konuya aydınlık getiriyor. Sitede hafıza sorunu olarak geçen sistem açığı sorununun hemen çözüldüğünden söz ediliyor. Apple aynı zamanda sorunun çözümlenmediği durumlarda siber suçluların etkilenen cihazlarda kötü amaçlı olan kod yazılımı yapabileceğine de not düşüyor. Sistem açığının Common Vulnerability Scoring System (CVSS) tarafından aldığı puan ise 7.7/10 olarak karşımıza çıkıyor.

Apple Watch bir kişinin daha hayatını kurtardıApple Watch bir kişinin daha hayatını kurtardı

Şu an için iOS güncellemesi iPhone 6 ve üst modellerinin yanında; iPad Air 2 ile iPad 4 ve üst modelleri için sunulmuş durumdadır. Bu bilgilere ek olarak yedinci nesil iPad touch cihazları da saymak mümkün olabilir. Mac akıllı cihazlar için ise güncelleme macOS Big Sur sisteminde ulaşılabilir halde. Otomatik olarak elde edilmemesi halinde iOS kullanıcıları güncellemeleri manuel olarak yapabilirler. Bunun için ise Ayarlar, Genel ve Yazılım Güncellemesi adımlarının izlenmesi gerekiyor. Diğer taraftan Mac sahiplerinin ise Sistem Seçenekleri alanından yine Yazılım Güncellemesi yolunu izlemeleri gerekiyor.


Qualcomm'dan performans canavarı işlemci Apple'a rakip geliyorQualcomm'dan performans canavarı işlemci Apple'a rakip geliyor
Apple Homepod'da gizli sensör çıktı?Apple Homepod'da gizli sensör çıktı?
Apple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacakApple, iPhone 13 için Samsung ile çalışacak

PAYLAŞ