Apple bütünleşik klavyeli iMac ile piyasaya çıkış yapıyor! - Haberler - indir.com

Apple bütünleşik klavyeli iMac ile piyasaya çıkış yapıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-09 17:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından alınmak istenen yeni bir patentte, yerleşik klavyeye sahip iMac dikkat çekti.

Sektör devi Apple, ürünlerinde yer vereceği yeni özellikler için patent başvurularına devam ediyor. Son başvurular arasında en çok dikkat çekenlerden birisi ise bugüne kadar bağımsız bir şekilde kullanıma sunulan iMac ve klavyenin birleştirilmesi oldu. Bütünleşik ve kavisli bir şekilde planlanan yeni iMac, bugüne kadar sunulduğundan tamamen farklı bir şekilde. Kavisli iMac’e klavye bağlı durumda.

Bütünleşik Klavyeli iMac Nasıl Görünüyor?

Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi (USPTO) bünyesinde yayımlanan yeni patent ile birlikte görülebilen yeni teknoloji, üstelik patentte yer alan tasarımlar sayesinde ön izlemeyi de şimdiden mümkün hale getiriyor.

Tasarım ve patent detaylarına göre iMac ‘te kavisli bir ekran kullanılacak. Cam malzemeden yapılmış olan panel ile birlikte iMac’te klavye de sisteme bağlanıyor. Böylece MacBook modelleriyle daha fazla benzerlik taşıyacak olan yeni model, böylece tasarım da tamamen değişiyor.  Yeni patent sonrasında sistemin kullanımda sunacağı pratiklik bazı soru işaretlerini beraberinde getirdi. Ancak tabi ki mevcut ürünün gerçekten üretilip üretilmeyeceği bilinmiyor. Zira şirketler tarafından yüzlerce patent başvurusu yapılırken her patent gerçeğe dönüşmüyor. Bu nedenle de bütünleşik klavyeye sahip, kavisli bir ekran ile kullanım sunacak bir iMac hiçbir zaman piyasada yer almayabilir de. Ancak yeni patentin kullanıcılarda heyecan yarattığını söylemek de mümkün.





PAYLAŞ