Apple Broadcom'la anlaştı! - Haberler - indir.com

Apple Broadcom'la anlaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-28 13:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Gelecekteki ürünlerinde yararlanacağı teknoloji için yeni bir arayış içerisine giren Apple Broadcom’la iş birliği yapıyor! Hedefini büyük şirketlerle anlaşmaya çeviren Apple, Broadcom’la anlaşma imzaladı. 

Bildiğiniz üzere Broadcom’un ürettiği teknolojiler günümüzde pek çok akıllı telefonun içerisinde bulunuyor. Şirketin teknoloji pazarında öyle güçlü bir yeri var ki, ABD düzenli olarak yürüttüğü araştırmalarla Broadcom’un bu gücü kötüye kullanıp kullanmadığını sürekli teyit ediyor. “Wall Street Journal”ın yayımladığı habere göre Broadcom ve Apple yüksek performanslı kablosuz bileşen ve modül teminleri için iş birliği yaparak anlaşma imzaladı. 

Apple iOS 13'teki FaceTime hatasını düzeltemiyor!Apple iOS 13'teki FaceTime hatasını düzeltemiyor!

Apple Broadcom anlaşmasının detayları saklı tutuluyor 

Teknoloji devleri tarafından yapılan bu wireless çip anlaşmasına göre ürün başında 10 dolarlık bir maliyet düşüyor. Bu da Broadcom şirketinin önümüzdeki üç sene içerisinde 15 milyon dolar değerinde gelir sağlayacağını gözler önüne seriyor. Apple’ın bu çipleri hangi üründe kullanacağı henüz bilinmese de, gelecek senelerde piyasaya sürülen iPhone ve iPad modellerine kullanılması oldukça muhtemel gibi gözüküyor. Ancak bu durumun Apple ve Intel arasındaki çip anlaşmasına ciddi bir şekilde zarar verebileceğini de unutmamak gerek. 

Tim Cook'tan Şirket Satın Alma Açıklaması

İlerleyen zamanlarda Apple ve Intel arasında bir gerginlik yaşanır mı sorusunu şimdiden yanıtlamak çok zor. Çünkü Broadcom ve Apple arasındaki anlaşmanın ne derece ileri olduğu konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Ama eğer Apple Broadcom’un teknolojisini telefon ve tabletlerinde kullanırsa bu durumun şirketin Intel’den ürün alımını azaltacağı aşikar. 


Apple'ın AB Komisyonu'na tepkisi artıyorApple'ın AB Komisyonu'na tepkisi artıyor
Apple Airpods Pro özellikleri ve fiyatıApple Airpods Pro özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ