Apple Bitcoin satın aldığı iddia ediliyor - Haberler - indir.com

Apple Bitcoin satın aldığı iddia ediliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 11:00:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son dönemlerde kripto para borsasının durgunluk evresine girdiği bilinmekte. Ancak ortaya atılan iddia her şeyi değiştirebilir. ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın 2.5 milyar dolarlık Bitcoinm alımı gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Bitcoin'in tabanında bulunan blok zinciri teknolojisi; Google, Microsoft ve Apple gibi dev şirketler için yeni nesil projelerin tabanını oluşturmakta. Aynı zamanda bu teknolojiyi taban alan ve finansal bir karşılığı olan kripto paralar da aynı şirketler için bir yatırım kalemi oluşturulduğunu geçtiğimiz ay sizlerle paylaşmıştık. Tesla ve Microstrategy gibi sektördeki büyük şirketlerin Bitcoin ve diğer kripto paralara yatırım yapmaları ve yatırımlarını arttırmaları bu piyasaya yatırım yapmak isteyen diğer şirketler ve kişilerin de güvenin artmasını sağlıyor.

Apple M1 çiplerinin testlerinde pil süresine inanamadıApple M1 çiplerinin testlerinde pil süresine inanamadı

Ethereum, Bitcoin’i dolar bazında geçti

Bu konuda en önemli adımları atan teknoloji şirketlerinden biri Facebook olmuştu. Kendi kripto parasını piyasaya sürmeyi isteyen şirket Libra Birliği adındaki oluşum ile Avrupa merkezli bir proje başlatmıştı ama bu proje yeteri kadar itibara ulaşamadığı için askıya alınmak zorunda kalmıştı. Bunun yanı sıra GAFAM'a dahil olan teknoloji devlerinden, halihazırda piyasada işlem gören Bitcoin ve altcoinler için de henüz yeni yatırım haberi gelmemişti ki bugün dünyanın en değerli şirketlerinden biri olan ABD merkezli teknoloji şirketi Apple hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Sosyal medyada çığ gibi büyüyen bu iddianın kaynağı ise Joshuwa Roomsburg. Twitter hesabından bir paylaşım yapan Joshuwa Roomsburg, şu ifadeleri kullandı;

"Söylentilere göre Apple 2,5 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını bugün açıklayacak. Eğer gerçekse bugün en yeni iPhone'dan alırım! Kullanmam ve BTC 100 bin dolara başlaması hatırına saklarım. Altcoinlerin ne olacağını siz hayal edin!"

Twitter'da yatırımcılara bilgi veren hesaplardan birisi olan GalaxyTrading'in paylaşımının gerçek olup olmadığı bilinmiyor. Aslına bakarsanız bir anda gündeme düşen bu iddiaya bir anda inanmak gerekse de son dönemlerde şirketlerin Bitcoin yatırımları yapmaya başlaması iddiaların gerçek olabileceğini düşündürmekte.

Ortaya atılan bu iddiaların en güçlü kaynağı ise şimdilik kripto haber platformu ChainLeak ve Jaxon Marketing Group CEO'su  olanJoshuwa Roomsburg. Roomsburg Apple’ın bu yatırımı resmi olarak duyurabileceğini de aktarıyor.

Apple'ın geçmişte kripto paralara karşı kurumsal tutumu aslında oldukça keskindi. Fakat Steve Jobs ile birlikte şirketin diğer kurucu üyesi olan Steve Wozniak'ın Bitcoin'in geleceğine dair umutlu olduğu açıklamasını yapmasının ardından şirketin geçtiğimiz haftalarda "kripto para sektöründe deneyimli" üst düzey yönetici ilanı yayınlaması Apple’ın bu tutumunun değişmeye başladığı yönünde değerlendirildi.

Apple Bitcoin alırsa ne olur?

Apple'ın 2.5 miyar dolarlık Bitcoin satın alımı yapması ve bunu dünyayla paylaşması, şirketin kendi itibarını kripto para dünyasına taşıması anlamına geliyor. İtibar da yatırım piyasalarında güvenin temelini atan en önemli unsurlardan birisi olduğundan şirketin Bitcoin alması kripto para piyasalarına ilişkin bir güven işareti olarak değerlendirilebilir. Elbette bu durum küçük yatırımcılarında artmasını sağlayabilir ve Bitcoin borsası yeniden yükseliş dönemine geçebilir.

 


Apple HomePod serilerine kayıpsız ses desteği geliyorApple HomePod serilerine kayıpsız ses desteği geliyor
Apple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilirApple Car'ın pilleri ABD'de üretilebilir

PAYLAŞ