Apple bazı Macbook modellerini satıştan kaldırdı - Haberler - indir.com

Apple bazı Macbook modellerini satıştan kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-10 13:33:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın teknoloji devi şirketi olan Apple, son dönemlerde bazı yeniliklere gitme kararı almıştı. Apple’ın almış olduğu bu karar ise şirketin geçmişte piyasaya sürmüş olduğu bazı ürünlerin üretimlerinin durmasına neden oldu. Apple’ın almış olduğu bu karar ise kullanıcılarını üzdü.

Bildiğiniz üzere 2015 senesinde Macbook ailesinin en ince üyesi olan 12inç ekrana sahip Macbook piyasaya sürülmüştü. İnce ve hafif yapısıyla tüm dikkatleri üzerine çeken model kullanıcıların ihtiyaçlarına sunmuş olduğu cevaplarla da kullanıcılardan yoğun bir ilgi görmüştü.

Apple iCloud'a giriş için Face ID ve Touch ID kullanımını test ediyorApple iCloud'a giriş için Face ID ve Touch ID kullanımını test ediyor

Ancak son dönemlerde Apple’ın 12inçlik ekrana sahip olan Macbook’u yenilememiş olması gözlerden kaçmamış ve kullanıcıların endişe duymalarına neden olmuştu. Kaderi merak edilen ürün hakkında bugün Apple’dan bir açıklama geldi. Teknoloji devi şirket almış olduğu bir kararla 12 inçlik ekrana sahip Macbook’un satışlarının durdurulacağını açıkladı!

12inç ekranlı Macbook pazara veda etti

iPhone Satışlarında Büyük Düşüş Yaşandı

Apple’ın dört sene önce pazara sunmuş olduğu 12inçlik Macbook, diğer cihazlara göre oldukça hafif ve inceydi. Ağır yapılarıyla anılan Macbook’lar arasında ise cihazın kullanıcılar açısından farklı bir yeri vardı. Giriş seviyesinde olan Macbook Pro ile aynı fiyat etiketine sahip olan cihazın kaldırılması hakkında Apple açıklama yaptı.

Apple’ın yapmış olduğu açıklamada, 12inçlik Macbook’un satışlarının durdurulması nedeni olarak, cihazın modelinin eski olduğu ve artık markanın diğer ürünlerinin performansına yetişemediği için ürünü kaldırmanın daha doğru bir yaklaşım olduğunu dile getirdi.

Apple satış stratejisi mi uyguluyor?

Beklenen AirPower satışa çıkıyor!

Macbook Air’i piyasaya süren şirket görünüşe göre, 12inçlik Macbook’un varisi olarak Air’i görüyor.  Performans standartlarına önem veren şirketin eski cihazı pazardan kaldırmasının ana nedeni performans sorunları olsa da, diğer bir nedende Macbook Air satışlarını arttırmak olduğu, Apple’ın Macbook Air için yapmış olduğu indirimden anlaşılıyor. Apple’ın Pazar stratejisi olarak değerlendirilen bu karar ise kullanıcılar tarafından tepki çekti.

Bunun yanı sıra gün itibariyle 12inç ekranlı Macbook’la vedalaşan Apple, giriş seviyesinde bir ürün olan Macbook Pro’yu da yeniledi. Macbook Pro modelinde sadece Touch Bar’lı olan modellerin satışını gerçekleştirme kararı alarak Macbook Air modelini biraz daha öne çıkarıyor. İlerleyen dönemlerde Escape tuşuna sahip olan cihazları satın almak isteyen kullanıcılar için tek seçenek Macbook Air olacak.

 

 


Apple yeni saydamlık raporunu yayınladıApple yeni saydamlık raporunu yayınladı
Apple, Samsung'a 683 Milyon Dolar ödediApple, Samsung'a 683 Milyon Dolar ödedi

PAYLAŞ