Apple batarya değişim yasağı hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Apple batarya değişim yasağı hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-16 15:08:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Teknoloji

Apple Geçtiğimiz hafta kendisinin “resmi” olarak nitelendirdiği servislerin dışında yapılan batarya değişimlerini yasaklamıştı. bu yasağa tepki gösterenlere önemli cevaplar geldi. Buna istinaden, tüketicileri daha pahalı batarya değişimlerine yönlendirmekle itham edilen Apple, neler söyledi?

Apple batarya değişimi yasağı ile neyi amaçlıyor?

Apple'ın bir teknik destek servisinin pilini kullanan iPhone modelleri, test aşamasında olan bir uyarı mesajıyla karşılaşıyor. Yetkili, “Bu iPhone’un orijinal (gerçek) bir iPhone bataryasına sahip olduğunu doğrulayamadık!” mesajını taşıyan uyarı, cihazın batarya sağlığı menüsünde ortaya çıkıyor. Ayrıca bu ikaz orijinal bir Apple pili kullanılmış olsa bile ekranda belirebiliyor. İlgili olay, yalnızca yetkili teknisyenlerin uygun bir şekilde yapılandırabileceği bir mikro denetleyiciden kaynaklanıyor. Apple tarafından kendi sistemine kayıt edilmeyen bir mikro denetleyiciyi bünyesinde algılamadığında pil durumunun istatistiklerini gizler ve kullanıcıya uyarı verir.

FileMaker tekrar Apple'a dönüyorFileMaker tekrar Apple'a dönüyor

Açıklamalar Oldukça Fazlaydı

Apple’da çalışan bir şirket sözcüsü, bu konuya şöyle bir açıklık getirdi:“ Müşterilerimizin güvenliğini çok ciddiye alıyoruz ve herhangi bir pil değişiminin doğru yapıldığından emin olmak istiyoruz. ABD genelinde, şu anda, Apple’a ait olan 1.800’den fazla yetkili servis sağlayıcı var. Böylece müşterilerimiz kaliteli tamir işlemlerine daha rahat erişebiliyor.”

“Geçen yıl, Apple onarım işlemlerini takiben sertifikalı bir teknisyen tarafından yeni bir orijinal pil takıldığını doğrulayamadığımız takdirde müşterileri bilgilendirmek için yeni bir özellik sunduk.” “Bu bilgiler, müşterilerimizin güvenlik ve performans sorunlarına neden olabilen hasarlı, düşük kaliteli veya kullanılmış pillerden korunmasına yardımcı olmak amacıyla var. “Ekrana gelen uygunsuz batarya bildirimi, müşterinin yetkilendirilmemiş bir onarımdan sonra kendi iPhone cihazını kullanmasını etkilemez.”

Apple'ın son olarak yaptığı pili onaylayamadığında pil sağlığı istatistiklerini tamamen gizlemesi, bazı kullanıcıları oldukça sinirlendirdi. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple, yapmış olduğu bu açıklama ile iPhone batarya değişimi konusunda kullanıcıları tatmin edebildi mi?


Apple Music tam sürümüyle kullanıma sunulduApple Music tam sürümüyle kullanıma sunuldu
Rusya'dan Apple'a soruşturmaRusya'dan Apple'a soruşturma

PAYLAŞ