Apple, Batarya Değişim Ücretlerinde İndirime Gidiyor - Haberler - indir.com

Apple, Batarya Değişim Ücretlerinde İndirime Gidiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-29 14:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından eski cihazların bataryalarından ötürü cihaz performanslarının düşürüldüğü ortaya çıkmıştı. Apple ise bu konu hakkında bir açıklama yapmış ve şimdi ise kullanıcıları ilgilendiren iPhone batarya değişimi için bazı fiyat indirimleri gerçekleştirdi. Yoğun eleştiriler altında kalan Apple, tarafından bir sonraki iOS güncellemesi ile beraber batarya sağlığına yönelik yeniliklerin sunulacağı net bir dille ifade edilirken, batarya değişim işlemi için ise daha ucuz rakamlar istenecek.

Ocak 2018'in sonlarında başlayacak olan bu yenilikler yıl sonuna kadar sürecek ve bu indirim ile beraber iPhone 6 ve diğer tüm modeller için 79 dolar etiketine sahip batarya değişim ücreti, bu indirim kapsamında 29 dolar seviyelerine indirilecek. Ülkemizde ise garanti dışında gerçekleşen batarya değişim ücreti 319 TL olurken, yeni indirimli ücretin 130 TL rakamlarında olması bekleniyor. 2018 ile beraber iOS'a sunulacak olan yazılım güncellemesi ile beraber ise iPhone bataryaların sağlık durumu cihaz üzerinen daha iyi bir şekilde görülebilecek.

Kullanıcılar bu nkotada pil performansına etki eden uygulamaları direkt bir şekilde takip edebilecekler. Şirket lityum iyon pillerin kimsayal olarak yaşlandıklarından ötürü pillerin şarj depolama performanslarının azaldığı dile getiriliyor. Bu noktada pil sağlığı azalan cihazlarda düşük performans ve cihaz kapanmaları gibi sorunlar meydana gelebiliyor.





PAYLAŞ