Apple aşsız çalışanlarına sürekli test yaptıracak - Haberler - indir.com

Apple aşsız çalışanlarına sürekli test yaptıracak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-20 11:30:04
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple, Covid-19 politikasında yeni bir düzenlemeye gidiyor. Buna göre teknoloji şirketi, ofisleri ve perakende satış yerleri dışında çalışan ABD çalışanları için test politikasını değiştirecek. Yeni düzenleme ile şirket, aşısız çalışanlarına aşılı meslektaşlarına göre daha sık test yaptıracak.

Apple CEO'su Tim Cook ve perakende ve halktan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Deirdre O'Brien, bugün herkesin katıldığı bir toplantı sırasında yeni politikayı duyurdu.

Apple A15 Bionic işlemcisi Geekbench testlerini geçtiApple A15 Bionic işlemcisi Geekbench testlerini geçti

Şirketin güncellenen yönergeleri, Biden yönetiminin aşılama oranlarını artırmaya yönelik baskısı sonucunda oluşturulacak OSHA standartlarıyla uyumlu görünüyor. Bu standartlar, 100 veya daha fazla kişiden oluşan şirketlerin ya aşılama ya da haftalık test yaptırmaları gerektiğini söylüyor.

Apple'ın 2022'de tanıtacağı Mac modelleri belli oluyor

Apple kısa süre önce, vakalardaki artışa ve Delta varyantına yanıt olarak çalışanlarının ofisine dönmesini beklediği tarihi erteledi. Bir Ağustos ayında dahili e-posta zorunlu dönüş en azından Ocak 2022 yılına kadar gecikirse varyantların etkisinin azalabileceği düşünülüyor. Ancak virüs sürekli mutasyona uğradığını göz önünde bulundurursak Ocak ayına karşımızda yeni bir varyant olması da oldukça olası. Apple’da diğer teknoloji şirketleri gibi emin adımlarla ilerlemeye çalışıyor. Bu nedenle yeni yaptırımlar uygulamaya başlayan şirket bu hamlesiyle aşı karşıtlığının da önüne geçmeye çalışıyor gibi.

Apple gibi bu durumun farkında olan şirketler yeni yaptırımlarla durumu engellemeye çalışsa da aşı olmamak için işini kaybetmeye hazır personeller de var. Apple'ın kararına istinaden Google, Facebook ve diğer bazı teknoloji şirketleri henüz aşı zorunluluğu getirmedi.

 


Apple ikinci çeyrekte Samsung'u geride bıraktıApple ikinci çeyrekte Samsung'u geride bıraktı
Apple Watch Series 7'e USB-C Güncellemesi GeldiApple Watch Series 7'e USB-C Güncellemesi Geldi

PAYLAŞ