Apple Aşı Karşıtı Bir Uygulamayı App Store'dan Kaldırdı - Haberler - indir.com

Apple Aşı Karşıtı Bir Uygulamayı App Store'dan Kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-02 17:00:13
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

App Store’de yer alan Unjected isimli bir uygulama, Apple tarafından kaldırıldı. 

Apple yaptığı bir duyuru ile birlikte aşı karşıtı olan ve aşı olmak istemeyen kullanıcıları bir araya getiren Unjected isimli uygulamayı kaldırdığını söyledi. Koronavirüs aşılarına karşı dünya genelinde geniş bir katılım bulunuyor ve pek çok kişi korona virüs aşısı yaptırmayı tercih ediyor. Ancak aşılara karşı olan geniş bir grup da mevcut ve geliştirilen yeni bir uygulama, bu kullanıcıları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Unjected Adlı Uygulamada Bir Araya Geldiler

Unjected adı ile geliştirilen ve kısa süre içerisinde yüksek bir kullanıcı sayısına ulaşmayı başaran uygulama, tıbbi özerklik ve özgür konuşma gibi farklı mesajlara vurgular yapıyor. Hawaii’de yaşayan iki kadın tarafından kurulan uygulama, aşısız kullanıcıların birbiriyle eşleşmesini, mesajlaşmasını ve tanışmasını sağlıyor. Ancak son dönemlerde aşı karşıtı politikaları nedeniyle Apple'ın radarına takılan uygulama, uygulama mağazasından kaldırıldı.

Yapılan incelemelerde Mayıs ayı itibariyle kullanıma sunulduğu görülen uygulama, 18 bin indirme sayısına ulaştı. Başlangıçta flört ve arkadaşlık sitesi olarak duyurulan ve piyasadaki mevcut uygulamalarından birisi olduğu sanılan uygulama, yapılan yenilikler ile birlikte sosyal medya platformu olarak kullanılmaya başlandı ve aşı karşıtlığı konusunda güçlü çok fazla içeriği yer verdi.

Apple tarafından engellenen uygulama, Google’dan ise uyarı aldı. Yanlış bilgilere sahip gönderilerin silinmesini isteyen Google, mevcut işlemin yapılmaması halinde Play Store'dan uygulamanın kaldırılacağını söyledi. ilk olarak 16 Temmuz tarihinde yapılan mevcut uyarı ile birlikte Google bu hafta içerisinde uygulama hakkında kesin kararını verecek.  Apple'ın ardından Play Store üzerinden de uygulamanın kaldırılmasına yüksek ihtimal veriliyor. Zira isminden ve içerik paylaşımlarının büyük bir bölümünde aşı karşıtlarına yönelik çeşitli iddiaların yer aldığı uygulamanın önümüzdeki günlerde yapılacak paylaşımlarında da benzer içeriklere yer verilecek.

Unjected Uygulamasında Yer Alan İddialar Neler?

Uygulama için paylaşılan ekran görüntülerinde aşıların insanların denek olarak kullanılmasına yol açtığı, 5G teknolojisi gibi teknolojiler için yeni bir dönemin hazırlanmaya çalışıldığı öne sürülüyor. Özellikle BioNTech olarak adlandırılan özel aşının mRNA teknoloji nedeniyle oldukça tehlikeli olduğuna vurgu yapılan uygulamada, kullanıcıların bu tip durumları önlemek adına aşı olmaması gerektiği belirtiliyor.





PAYLAŞ