Apple, Artırılmış Gerçeklik Teknolojisini iPhone'un Kamera Uygulamasına Entegre Edecek! - Haberler - indir.com

Apple, Artırılmış Gerçeklik Teknolojisini iPhone'un Kamera Uygulamasına Entegre Edecek!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-22 11:20:34
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım
Apple'ın artırılmış gerçeklik ilgili çalışmalar yaptığını biliyoruz. Daha önceki raporlarda, Apple'ın Google Glass'a benzer özel arttırılmış gerçekliğe dayalı gözlükler üzerinde çalıştığı bildirilmişti. Fakat bugün Business Insider'dan farklı bir iddia geldi.

Business Insider, Apple'ın artırılmış gerçeklik teknolojisini iPhone'un kamera uygulamasına entegre etmeye çalıştığını belirtiyor. AR'yi iOS kamera uygulamasına entegre etme çabası, Apple'ın yıllar içinde edindiği çeşitli girişimlerden oluşan bir ekip tarafından yönetiliyor. Bu ekibe FaceShift, Metaio, Flyby Media ve daha pek çok şey dahil.

Apple'ın iPhone'u kamera uygulamasına entegre etmesinin amacı, insanların nesneleri gösterebilmelerini ve nesnelerin otomatik olarak tanınmalarını sağlamak. Şirket ayrıca, insanların yüzlerini otomatik olarak algılama ve bunları manipüle etmek için çeşitli araçlar sağlayabilme becerisini eklemeyi de düşünüyor. Apple, 2015 yılında benzer bir teknolojiye sahip FaceShift adlı bir yeni işletmeyi satın almıştı.

Sonuçta, Apple, iPhone kamera uygulaması için yukarıda belirtilen AR özelliklerini açıkladığında, yeni özellikten yararlanmak için uygulama geliştiricileri için bir SDK da yayınlayacak. Böylece geliştiricilere erişimi açarak AR entegrasyonunun iPhone'un kamera uygulaması içinde elde edebileceği olasılıkları büyük ölçüde artıracak. Apple iOS kamera uygulaması içine işletim sisteminin bir sonraki büyük sürümünde (iOS 11) AR entegrasyonunu eklemesi olası.

Apple'ın akıllı gözlük üretme konusundaki son söylentilerden de bahseden Business Insider, orijinal raporun iddia ettiği gibi, bu teknolojinin Apple'a çok uzak olmadığını belirtiyor. Business Insider, 'proje zaten var ama Apple üretim konusunu araştırıyor' diyor. Bu spekülasyon, Apple'ın Eylül ayında John Border'ı işe aldığı gerçeğine dayanıyor.

Border'ın LinkedIn profilinde, plastik optik imalat, kamera sistemleri ve görüntü algılayıcıları alanında uzman olduğunu açıklayan biyografisinde, şirkette 'kıdemli optik imalat arama mühendisi' olduğunu yazması akıllı gözlük iddialarına temel oluşturuyor.

 
 

 





PAYLAŞ