Apple artık şirketin satış rakamlarını paylaşmayacak - Haberler - indir.com

Apple artık şirketin satış rakamlarını paylaşmayacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 16:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Telefon üreticileri ürettikleri telefonların en çok satılması ile övünürler. Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak iPhone bundan böyle satış rakamlarını paylaşmayacağını duyurdu. Wall Street'in son çeyrekteki iPhone satışları beklentilerin altına düşmesi sonucu firma hiçbir Apple cihazı ile ilgili satış bilgisi paylaşmayacağını duyurdu. Anlaşılan o ki Apple, beklentilerin altında satış yapmasını kendine yediremedi. Konuyla alakalı olarak açıklama yapan Apple'ın ekonomi departmanı başkanı Luca Maestri, "Gelecek çeyrekten itibaren Apple satış rakamlarını değil, satışlardan elde edilen gelirleri paylaşacak." ifadelerini kullandı. Halka arz edilmiş bir firma olduklarından ötürü bunu zaten yapmak zorundalar. 

Şirket hisselerinden %4'lük gibi ciddi bir oranda düşüş gözlemlendi.

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdiApple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

Hepimizin bildiği üzere Apple yalnızca telefon üretmiyor. Telefonun yanında birçok şeyi de üretiyor ve bunların satışını yapıyor. Ancak Apple'ın asıl odaklandığı şey elbette ürettiği akıllı telefonlar. Çünkü Apple,işlerin yolunda olup olmadığını anlamak için iPhone satışları ile bu durumu ölçüyor. Wall Streer'in iPhone satış beklentilerinin altında kalması sonucu şirket hisselerinden %4'lük gibi ciddi bir oranda düşüş gözlemlendi. 

Luca Maestri yeni dönemde bundan böyle sadece elde edilen gelire yöneleceklerini vurguladı

Luca Maestri yaptığı açıklamada buna benzer bir gerekçe sunmadı. Fakat 90 günlük periyotlardaki cihaz satışlarının firmanın o döneme ait başarısını temsil etmediği için böyle karar aldıklarını ifade etti. Luca Maestri yeni dönemde bundan böyle sadece elde edilen gelire yöneleceklerini ifade etti. Anlaşılan o ki şirket bu durumdan bir hayli rahatsız. 

 

 

 

 


Huawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok GöndermeHuawei'den, Apple ve Samsung'un Cezasına Şok Gönderme
Apple, Türkiye'deki cihaz fiyatlarında indirim yaptı!Apple, Türkiye'deki cihaz fiyatlarında indirim yaptı!
Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!Yeni Güncelleme Apple Watch Series 4'ü Bozuyor!

PAYLAŞ