Apple artan vaka sayıları nedeniyle dünya genelinde mağazalarını kapatmaya başladı - Haberler - indir.com

Apple artan vaka sayıları nedeniyle dünya genelinde mağazalarını kapatmaya başladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-21 12:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Tüm dünya genelinde bitmek bilmeyen coronavirüs pandemi sebebiyle ülkelerdeki yasaklar tekrardan uygulanmaya başlıyor. Bu noktada ABD’li teknoloji şirketi Apple’da tüm dünyada vakaların tekrardan yükselişe geçmesi ile beraber hem ABD hem de Avrupa’daki birçok mağazasını kapatma kararı aldı. Markanın sahip olduğu Kaliforniya’daki tüm mağazaları da ikinci bir açıklama gelene kadar kapatıldı. Koronavirüs salgını büyümeye devam ediyor. İş dünyasından eğitime kadar her alandaki yaşamı etkileyen ve zorlaştıran bu salgına yönelik şirketler de önlemler almaya devam ediyor.

Birçok ülkede koronavirüs vakalarının artması ve bununla beraber ölümlerinde yükselmesi ile beraber markalar da önlemlerini sıkılaştırmaya başladılar. Bu önlemlerin başlıca fiziksel mağazalarının kapatılması ile başladığını görüyoruz. Fiziksel mağazalarını kapatan markaların ise satışlarını online olarak sürdürdüğünü görüyoruz.

Facebook ile Apple arasındaki gerilim artıyorFacebook ile Apple arasındaki gerilim artıyor

Apple fiziksel mağazalarını dünya genelinde kapattı

Salgın kapsamında ABD, Avrupa ve Güney Amerika olarak birçok bölgesindeki mağazalarını kapatma kararı alan şirket, başlangıçta ise hızlı aksiyon olarak tüm dünyadaki mağazalarını kapatmış ve online hizmete geçmişti. Ayrıca Apple’ın bölgesi olan kaliforniya’da vakaların hızlıca yükselmesi, şirketin bölgede bulunan tüm mağazalarını kapatmasına sebep oldu. Apple sadece Kaliforniya’da 53 mağazası bulunduğunu belirtelim. ABD’nin diğer eyaletlerindeki Apple Store’lar ise kapalı durumdalar. İngiltere, Meksika ve Brezilya da ise Apple mağazaları kapanmaya başladı. Geçtiğimiz hafta ise son olarak Hollanda ve Almanya’daki mağazalar kapanırken, şuan için dünyada 100’den fazla mağazasının kapandığını belirtelim.

Apple’ın İstanbul’da hizmet veren Zorlu Center ve Akasya AVM şubeleri ise geçtiğimiz haftalardaki kararlar ile tekrardan kapatılmıştıç Mağazaların ne zaman hizmete gireceği henüz bilinmezken, Apple’ın resmi sitesindeki bilgilere göre 26 Aralık tarihine kadar mağazaların kapalı tutulacağı belirtiliyor. Bakalım salgının ilerleyişi de mağazaların açılışını etkileyecek gibi duruyor. İlerleyen günlerde gelişmeler daha net belli olacak diyebiliriz.


Apple Facebook'a karşı sessiz kalmadıApple Facebook'a karşı sessiz kalmadı
TikTok, Apple Müzik için ücretsiz abonelik kampanyası başlattıTikTok, Apple Müzik için ücretsiz abonelik kampanyası başlattı

PAYLAŞ