Apple ARM işlemcilerin detayları ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Apple ARM işlemcilerin detayları ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-09 21:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Sızdırılan bilgilerde Apple Silicon işlemcilerinin big.Little mantığında performans ve verimlilik çekirdeklerinden oluşacağı anlaşıldı. Aynı zamanda makine öğrenme diline de vurgu yapılıyor. Sızdırılan sunuda Apple Silicon işlemcilerin big.Little mantığında ve verimlilik çekirdeklerinden oluşacağı anlaşıldı. Aynı zamanda makine öğrenme diline de vurgu yapılıyor. Gelecek iki yıl içerisinde Mac sistemlerinde ARM tabanlı olarak geliştireceği Apple Silicon işlemcilere geçiş yapacak olan Apple, A12Z Bionic işlemcisini temel olan Mac Mini geliştirici platformu satışa sunuldu. Firmanın ARM işlemci planları da sızdırılmış durumdadır. 

Performans ve verimlilik çekirdekleri

Erdi Özüağ tarafından elde edilen bu yeni sunu; Mac tarafında Apple'ın nasıl bir yol izleyeceği hakkında çeşitli ipuçlarını ortaya koyuyor. Daha önce de dile getirildiği gibi Apple Silicon işlemcisinde performans ve verimlilik çekirdekleri olacak. ARM’ın big.Little mantığını burada da görmek mümkündür. 8 adet performans odaklı Firestorm çekirdeği ile 4 adet verimlilik odaklı Icestorm çekirdeği iş yüklerine göre sırasıyla devreye girecek. Masa üstü sistemlerde alışık olmadığımız ise işlemcinin mobil tarafta olduğu gibi nöral işlem motoru ve makine öğrenme hızlandırıcılarına sahip olması. Bu sayede kullanıcıyı daha iyi tanıma, sistemi daha iyi optimize etme, grafik performansını arttırma gibi fonksiyonlar görmek mümkündür.

Apple Watch'ın pil ömrü nasıl uzatılır?Apple Watch'ın pil ömrü nasıl uzatılır?

Intel tarafında da Lakefield mimarisi ile ana performans çekirdeği ve Atom verimlilik çekirdekleri şeklinde asimetrik çoklu işlem mantığına geçiş yapılıyor. Fazla sayıda çekirdek kullanmak yerine sıralı bir şekilde çekirdekleri devreye sokmak verimlilik açısından da kazanım sağlıyor. 


Apple Watch'ın şifresi nasıl sıfırlanır?Apple Watch'ın şifresi nasıl sıfırlanır?
Apple iOS'taki casusluk yapan uygulamaları ifşa ettiApple iOS'taki casusluk yapan uygulamaları ifşa etti
LinkedIn Apple cihazlardaki klavye girişini izinsiz kopyalamakla suçlamasıyla karşı karşıyaLinkedIn Apple cihazlardaki klavye girişini izinsiz kopyalamakla suçlamasıyla karşı karşıya

PAYLAŞ