Apple Arcade'in öne çıkan özellikleri - Haberler - indir.com

Apple Arcade'in öne çıkan özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-02 16:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, hakimiyet alanını genişleterek oyun sektöründe de boy göstermek için Apple Arcade platformunu geliştirdi. İlk aşamada aylık ücretlendirme sistemi ile 100'den fazla oyunu reklamsız ve ek paket satışı olmadan oyunculara sunan Apple Arcade, kendi özgü oyun portföyü ile oyuncuların eşsiz bir deneyim yaşamasını sağlayacak. Teknolojinin gözle görülür şekilde gelişmesi ile beraber dijital dünyanın birçok alanında abonelik sistemi ile karşılaşır olduk. Belirlenen sistemlerde aylık belirli bir ücret ödeyerek, film, dizi ya da müzik gibi içerikleri sınırsız bir şekilde değerlendirebiliyorsunuz. 

Söz konusu bu özellik artık oyun dünyasında da geçerli oldu. Apple tarafından geliştirilen Apple Arcade platformuna aylık üyelik gerçekleştirerek platformda yer alan oyunlardan sınırsız bir şekilde faydalanabilirsiniz. Bu platform ile beraber oyunseverler için heyecan verici bir kapı aralandı. 

En İyi Apple Arcade OyunlarıEn İyi Apple Arcade Oyunları

Apple Arcade'nin öne çıkan özellikler

- Özel oyunlar: Apple Arcade platformu kendine has özel oyunlar ile gelecek. Capcom ve Konami gibi dev oyun şirketlerinin yanı sıra aynı zamanda dünyanın dört bir yanından dahil olan oyun geliştiricileri, Apple Arcade platformuna özel oyunlar geliştiriyor ve tasarlıyor. Elde edilen bilgilere göre platform üzerinde ilk etapta 100 oyun yer alacak. Ardından ise bu oyunların sayısı artarak platforma özel bir ekosistem inşa edilecek. 

- Her cihaz için aynı deneyim: bu konu tahmin edeceğiniz üzere Apple2ın en çok dikkat ettiği konulardan biridir. Apple Arcade platformuna üye olduğunuzda iPhone, iPad, Mac ve Apple TV'lerin her birinde yer alacak. Özellikle de oyunların Apple TV gibi büyük ekranlı bir platformda yer alıyor olması oyuncular tarafından beğenilecek gibi gözüküyor. Şunu da belirtmek gerekiyor ki Apple Arcade şu an için iPhone, iPad ve Apple TV platformlarında yer alıyor. 

- Joystick desteği: Zaman zaman dokunmatik ekranlarda oyun oynamak zorlayıcı olabilir. Apple bu durumu da göz önünde bulundurarak oyunculara özel Joystick desteğini de sunmayı ihmal etmedi. Playstation ve Xbox joystick’lerini kullanarak, iPhone, iPad, Mac ve Apple TV platformlarına bluetooth üzerinden bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede oyunlara çok daha fazla hakim olabiliyorsunuz. 

- Reklam gösterimi bulunmuyor: Şu an için uygulamada yer alan oyunlardan birine sahip olduğunuzda maalesef kesintisiz oyun oynamak pek de mümkün değildir. Oyuna devam etmek için dakikalarca reklam izlemek durumunda kalıyorsunuz. Hatta öyle ki bazı ücretli oyunlarda dahi reklam izlemek zorunda kalabiliyorsunuz. Apple Arcade’te reklam yer almıyor. 

- Oyun içinde para harcanmayacak: Apple Arcade, oyunları oyunculara tam sürüm şeklinde sunuyor. Yani oyuna devam etmek için oyun içi satın alım yapmanıza gerek yoktur. bu özellik sayesinde çocuklar oyun oynarken harcama yapmak zorunda kalmayacaklar. 

Apple Arcade’te oyun tam sürüm olarak kullanıcılara sunuluyor. Yani oyun içi satın alma seçeceği yok. Örneğin; oyundaki karakterinizi güçlendirmek için kalkan satın almıyorsunuz. Bu da özellikle ebeveynlerin çocuklarının oyun oynarken para harcamasına engel oluyor.

Apple Arcade’nin fiyatı beklentilerin üzerinde

Apple Arcade, aylık abonelik sistemi doğrultusunda çalışan bir platform. Abone oluyor ve her ay platformda yer alan oyunlara herhangi bir ücret ödemeden sahip olabiliyorsunuz. Platformun ABD'deki abonelik ücreti 4.99 dolar, Türkiye fiyatı ise 34.99 TL olarak belirlendi. Platformun ülkemizdeki kullanım fiyatı beklentilerin üzerindedir. 

Apple Arcade’in öne çıkan oyunları

Shinseka: Suyun altındaki bir maceraya dahil olacağınız bu oyun Capcom tarafından geliştirildi. Oyunun grafik ve ses efektleri dikkat çekmeyi başarıyor.

 

Overland: Overland dünyasında kıyamet sonrasında hayatta kalmaya çalışacaksınız. 

Sayonara Wild Hearts: Müzik ile maceranın aynı anda kullandığı Sayonara Wild Hearts oyununda motosiklet ve kaykay gibi araçları kullanarak eşsiz bir deneyim yaşayacaksınız.

 


Apple Arcade'nin fiyatları ortaya çıktıApple Arcade'nin fiyatları ortaya çıktı
Oyun abonelik servisi Apple Arcade ne zaman çıkıyor? İşte fiyatı...Oyun abonelik servisi Apple Arcade ne zaman çıkıyor? İşte fiyatı...
Apple Arcade servisine gelecek oyunlar belli olmaya başladıApple Arcade servisine gelecek oyunlar belli olmaya başladı

PAYLAŞ