Apple AR teknolojisi için yeni bir patent aldı - Haberler - indir.com

Apple AR teknolojisi için yeni bir patent aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-28 02:02:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknoloji ve akıllı telefon dünyasının en köklü ve güçlü şirketlerinden olan Apple, farklı alanlara da giriş yapmaya devam ediyor. Teknolojinin her alanında adının geçmesini hedefleyen Apple, yeni bir ürün için patent başvurusunda bulundu. Patent detaylarında ortaya çıkanlara göre bir artırılmış gözlük olarak Apple Glasses ürünü gelmesi bekleniyor. ABD Patent ve Marka Ofisi’ne gönderilen “Computer Systems With Finger Devices” başlıklı bir başvuru Apple tarafından gerçekleştirildi. Dokunma sensörlü parmağa giyilebilen bu cihazla beraber karma gerçeklik ve sanal gerçeklik ekranlarındaki objeler hareket ettirilebilecek.

Apple’dan yeni ilginç patent başvurusu

Apple’ın Safari Technology Preview 99 güncellemesi yayınlandıApple’ın Safari Technology Preview 99 güncellemesi yayınlandı

Bu cihazda yer alacak olan hissedilebilen dokunsal geri bildirim özelliği de bulunacak. Ayrıca patent başvurusuna göre, Apple’ın bu teknolojisinin kafaya takılan artırılmış gerçeklik cihazlarıyla gelebileceği öngörülüyor. Bu kapsamda Apple’ın 2022 yılında çıkaracağı iddia edilen karmak gerçeklik kaskını bir anlamda doğruluyor diyebiliriz. Diğer yandan cihazda yer alacak olan sensörler arasındaki baskı sensörleri, atalet ölçüm ünitesi, ultrasonik sensörler ve optik sensörler gibi çeşitli sensörlerin de bulunması bekleniyor.

 Geçtiğimiz kasım ayında Apple çalışanları, Apple’ın artırılmış ve sanal gerçeklik cihazlarının 2022-2023 yıllarında çıkacağı hakkında bilgilendirilmişti. Geliştiricilerin Apple’ın karma gözlüğüne uygulama yapmak için şirketle görüşmelere önümüzdeki yıl başlaması bekleniyor. Apple’ın merakla beklediği bir diğer ürün olan Apple Glasses ise rOS adlı bir işletim sistemi ile geleceği iddia ediliyor. Daha önceki bazı iddialarda ise cihazın 5 nm üretim bir yonga setine sahip olacağı söyleniyor.

Teknoloji dünyasında ise Apple’ın bu ürünleri için iki cihazın birden çıkmayacağı da iddia edilirken, Apple’ın Glasses ürününü bu yıl ortasında sunabileceği iddiaları da yer alıyor. Ancak önümüzdeki dönemlerde Apple şirketinden bu teknoloji kategorisine yönelik illaki bir somut adım atacağına kesin gözüyle bakılıyor.


Apple, Safari'den Flash desteğini kaldırıyorApple, Safari'den Flash desteğini kaldırıyor
Amazon yıl sonunda Apple Music'i geçebilir!Amazon yıl sonunda Apple Music'i geçebilir!

PAYLAŞ