Apple AR kaskı, Oculus ile rekabet edecek - Haberler - indir.com

Apple AR kaskı, Oculus ile rekabet edecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-20 16:40:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı ismi Apple'ın üzerinde çalıştığı AR ve VR kaskları ile ilgili dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. Buna göre Apple AR kaskı, şimdiye kadar gelen bilgilerden farklı olarak oyun dünyası için de ayrı bir konumda yer alacak. 

Apple AR kaskı, Oculus ile rekabet edecek

Bloomberg tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre Applei şu an için N301 kod ismi ile yeni bir artırılmış gerçeklik kaskı üzerinde hızla çalışmalara devam ediyor. Söz konusu bu N301 kod isimli yeni bir kask, daha çok Oculus Quest ile benzerlik gösteren bir yapıya sahip. ARM temelini alacak olan bu donanımlar ile geliştirildiği dile getirildi. Anlaşıldığı üzere Apple hem artırılmış gerçeklik hem de sanal gerçeklik teknolojilerini bir arada oyun dünyasına dahil etmeye çalışıyor. Sadece Apple AR kaskı değil, aynı zamanda oyunların stratejisi ile ilgili çeşitli detaylarda ortaya çıktı. Buna göre tıpkı mobil kısımdaki App Store gibi, yeni kask için de oyun mağazası hazırlanacak. Bu mağazasının özelleştirilmiş bir mağaza mı yok App Store'un kask için desteklenen bir hali mi olacağı konusunda şu an için bir bilgi bulunmuyor.

Yıllık Apple Arcade üyeliği başladıYıllık Apple Arcade üyeliği başladı

Konuyla ilgili olarak elde edilen raporda yer alan bir diğer bilgiye göre Apple CEO'su Tim Cook, tamamıyla sanal gerçeklik teknolojisi kullanan bir üründen yana değil. Bu bağlamda ise Apple'ın eski baş tasarım sorumlusu Jonathan Ive’ın da benzer görüşte olduğu ve Tim Cook’un Ive’a katıldığı ifade ediliyor. Bunu sağlamak için gereken tasarımın tam hazırlanmamasından ötürü de Jonathan Ive’ın AR projesini geciktirdiği yönünde iddialar da söyleniyor.

Konuyla ilgili son olarak değinmek gerekirse N301 kod ismi ile geliştirilen Apple AR kaskı ile beraber bir de N421 kod isimli farklı bir ürün daha bulunuyor. N421 kod isimli modelin bir kask değil de akıllı gözlük olduğu yönünde açıklamalar da mevcut. Anlaşılan o ki Apple, farklı donanım seçenekleri sunan AR ve VR ürünleri üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor. İlerleyen dönemlerde bu konu ile ilgili daha detaylı bilgiler ortaya çıkmaya devam edecektir. Çıkış tarihi konusunda ise kask için 2021 ya da 2022 yılı, akıllı gözlük için ise en erken 2023 yılı ifade ediliyor.


Apple AR teknolojisi için yeni bir patent aldıApple AR teknolojisi için yeni bir patent aldı
Apple Ar gözlüğün fiyatı sızdırıldıApple Ar gözlüğün fiyatı sızdırıldı
Huawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyorHuawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyor

PAYLAŞ