Apple Ar gözlükler iki sene içinde piyasadaki yerini alcak - Haberler - indir.com

Apple Ar gözlükler iki sene içinde piyasadaki yerini alcak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-14 09:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Uzun zamandır AR gözlükleri hakkında konuşulan Apple, son iddialara göre gözlüklerin geliştirilme aşamasında oldukça önemli bir aşamayı geride bıraktı. Şirket, gözlüklerin lenslerinde "deneme üretimi" aşamasına geçiş yaptı.

Teknolojinin kuşkusuz dev isimlerinin başında gelen Apple'ın artırılmış gerçeklik gözlüğü ve başlığı üzerinde çalıştığını uzun bir zamandır biliyor ve dile getiriyoruz. Fakat geçen onca zamana rağmen Apple, ne gözlüğü ne de başlığının son durumu ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşımı yapmadı. Yine de bu konuda bilgi almayı başarabilen bazı kaynaklar bulunuyor. 

Apple yeni işletim sistemlerinin herkese açık betalarını yayımladıApple yeni işletim sistemlerinin herkese açık betalarını yayımladı

İşte o kaynaklardan birisi olan The Information'un son haberi, Apple'ın AR gözlükleri hakkında önemli bir gelişme yaşandığını belirtti. The Information, gözlüğün yarısaydam lenslerinin prototip aşamasını geçtiğini ve deneme üretimi aşamasına girdiğini iddia etti.

Gözlüklerin 2 yıl sonra üretilmesi bekleniyor

The Information, yapmış olduğu haberde AR gözlüklerin seri üretimi için henüz 2 yıl daha beklememiz gerektiğini de ifade etti. Kaynak tarafından paylaşılmış olan bu bilgi, ilk olarak yaklaşık olarak 8 önce paylaşılan AR gözlüklerin 2022 yılında piyasaya çıkacağı iddiası var.

The Information, haberde bunların yanı sıra lens hakkında da geniş bir bilgi paylaşımında bulundu. Habere göre AR gözlüklerin lensleri, sinemalardaki 3D gözlükler gibi polarize bir sistem kullanıyor ve böylece derinlik algısını yansıtabiliyor. Teknoloji, şu an piyasada bulunan diğer AR ve VR cihazlardaki teknolojiye son derece benziyor.

The Information'un kaynağına göre AR lenslerini üretmek, lensler fazlası ile ince ve farklı sentetik materyallerden oluşan katmanlara sahip olduğundan daha zor bir süreç. Tüm bu katmanlar herhangi bir çiziğe karşı oldukça savunmasız olduğundan lensler, tozdan tamamen yoksun alanlarda üretilmek zorundalar.

Birçok kaynağa göre şirket, bu teknoloji için 1.000'e yakın çalışanını görevlendirmiş durumda. Fakat Apple'ın artırılmış gerçeklik teknolojisini sunacak gözlüklerin tam olarak ne zaman piyasaya süreceği hala bilinmiyor. 



PAYLAŞ