Apple Ar gözlüğün fiyatı sızdırıldı - Haberler - indir.com

Apple Ar gözlüğün fiyatı sızdırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-20 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ın artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğü Apple Glasses'ın çıkış tarihi ve özellikleri hakkında sızıntılar ortaya çıktı. Apple Glasses'ın sızdırılan bilgilerini öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. Konu Apple olunca isabetli sızıntıları ve tutarlı tahminleriyle gündeme gelen teknoloji analisti Jon Prosser, Apple'ın uzun bir süredir üzerinde çalıştığı artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğünün özelliklerini ve fiyatını sızdırdı. Daha önce Apple Glasses adlı artırılmış gerçeklik gözlüğünün prototipini ve gözlük için tasarlanan kullanıcı arayüzü Starboard'ı gördüğünü belirten Prosser, son YouTube videosuyla bildiklerini bizlerle paylaştı. 

Apple AR gözlük fiyatı ve çıkış tarihi

Apple'ın artırılmış gerçeklik (AR) gözlüğünün Apple Glasses adını taşıyacağını belirten Prosser, Apple Glasses'ın 499$ fiyat etiketiyle kullanıcıların beğenisine sunulacağını açıkladı. Jon Prosser, gözlüğün reçete sunulması halinde numaralı cam seçeneğinin de olacağını ve bunun son tüketiciye olan maliyeti artırabileceğini de ekledi. Prosser, görüldüğü üzere prototipin plastik çerçevelere sahip olduğunu fakat son versiyonunda bu çerçevelerin metal bir malzemeden üretileceğini de tahminleri arasına ekledi. Bunun yanı sıra aynı zamanda iPad Pro'da kullanılan ve iPhone 12 Pro modellerinde de yer alacağı söylenen LİDAR tarayıcı, Apple Glasses'da da çerçevelerin sağ tarafında gördüğünü belirten Prosser, prototipte başka herhangi bir kameranın yer almadığını söylüyor. 

Apple bilgisayarlarda pil ömrü nasıl görülür?Apple bilgisayarlarda pil ömrü nasıl görülür?

Apple'ın söz konusu bu yeni gözlüğünde herhangi bir kameranın yer almıyor oluşu, gizlilik açısından önemli olsa da kullanıcı deneyiminde çeşitli eksikliklere neden olması da kaçılmaz bir gerçek. Tüm veri işlemenin iPhone'da yapıldığını, gözlüğün tıpkı birinci nesil Apple Watch'da olduğu gibi kablosuz bağlantı aracılığıyla sadece bilgileri kullanıcıya gösteren bir aksesuar olduğunu açıklayan Jon Prosser, gözlüğün kablosuz şarj için plastik bir stand ile birlikte kutudan çıkacağını bildiriyor. Yani Apple Glasses, verileri işlemek için ihtiyacı olan grafik ve işlem gücünü iPhone'lardan alacak. 

Starboard adı verilen bir kullanıcı arayüzü çalıştıracak olan gözlükler, her iki camında da bilgiler gösterebilecek. Bu arayüzü el hareketleriyle ya da gözlüğün çerçevelerine dokunarak kontrol edebilmek mümkün olacak. 2020'nin son çeyreği ile 2021'in ilk çeyereği arasında duyurulması beklenen gözlüğün, 2022 itibariyle satışa sunulacağı tahmin ediliyor. Ancak koronavirüs pandemisi, Apple Glasses'ın lansmanını geciktirebilir. 


Çin, Apple ve Qualcomm gibi devleri Çin, Apple ve Qualcomm gibi devleri "Güvenilmez" listesine alabilir
Apple, Apple Watch için tasarlanan yeni arayüzleri tanıttıApple, Apple Watch için tasarlanan yeni arayüzleri tanıttı
Apple 500 milyon dolar ceza ödeyecekApple 500 milyon dolar ceza ödeyecek

PAYLAŞ