Apple AR gözlüğü hakkında yeni sızıntılar - Haberler - indir.com

Apple AR gözlüğü hakkında yeni sızıntılar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-28 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Uzun bir süredir sızıntılarla gündeme gelen Apple’ın AR gözlüğü, Apple Glass, beklenenden daha erken tanıtılabilir. Analistler Apple'ın AR Glass için çalışmalarını hızlandırdığını düşünüyor.

Apple’ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bir raporu Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi'ne (USPTO) "Lokalize Optik Ayarlı Görüntüleme Sistemi" adlı yeni bir patent başvurusunda bulunduğunu ortaya çıkarmıştı. Şirketin bu patenti en merak edilen ürünlerinden biri olan Apple Glass için aldığı düşünülüyor.

Apple iPhone cihazlarının en çok kullanılan modeli değişmediApple iPhone cihazlarının en çok kullanılan modeli değişmedi

Yeni Apple Glass'ın bir özelliği ortaya çıktı

2018’den bu yana sızıntılarla sık sık gündeme gelen, Apple'ın AR teknolojisine dayalı gözlüklerinin 5 nm çiplere sahip olacağı da daha önce gelen bilgiler arasındaydı. O yıllarda Apple 10 nm üretim bandından çıkan A11 Bionic işlemci kullanıyordu. Şimdi ise şirket A14 Bionic işlemcilerle birlikte 5 nm çağına geçiş yaptı. Bu da Apple Glass'ın, 2 sene içerisinde tanıtılacağına yönünde beklentilerin oluşmasına neden oldu.

Yeni patent dosyası neler içeriyor?

Apple'ın geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan patent başvurusunda, "lokalize ışık ayarı" kavramının ne olduğu da açıklanıyordu. Yayımlanan rapora göre gözlükte yer alan lensler, kullanıcıların bulundukları gerçek dünyadaki ortam ışığına göre otomatik ayarlamalar yapabilecek. Bu teknoloji gerçek hakkında en ilgi çekici detay ise dünya görüntüsünün daha açık veya daha koyu hale getirilebilmesinin yanı sıra lenslerin birbirinden bağımsız olarak görüntüler sunabilecek olması.

Apple AR Glass ile miyop kullanıcılarını da düşünüyor

Ayrıca önceki sızıntılardan elde ettiğimiz bilgilere göre AR Glass’ı iPhone ile eşleştiren kullanıcılar mesajlarını, e-postaları, haritaları, oyunları ve diğer içerikleri lens üzerinde gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilecekler. Bunun yanı sıra Apple Glass'ın "optik bileşenlerle" geleceği bu sayede miyop insanların ihtiyaçlarını karşılayacak özelliklere sahip olacağı da söyleniyor.

AR Glass 2023'e kadar tanıtılabilir

Bloomberg, MacRumor, diğer şirketler ve uzmanlar tarafından yapılan analizlere göre Apple, akıllı gözlüklerini 2023 yılından önce piyasaya sürebileceğini savunuyor. Son günlerde ortaya çıkan patentte Apple AR Glass çalışmalarını hızlandırdığının bir göstergesi. Bu doğrultuda herhangi bir aksilik yaşanmadığı takdirde AR Glass’ın en geç 2023 senesinde hayatımıza gireceğini söylemek mümkün. Apple’ın AR Glass teknolojisiyle ilgili gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.


Apple Silicon işlemcilere rakip Microsoft'tan geliyorApple Silicon işlemcilere rakip Microsoft'tan geliyor
Apple Watch, Apple TV, Apple Fitness için sorun giderilmesi için çalışmalar başladıApple Watch, Apple TV, Apple Fitness için sorun giderilmesi için çalışmalar başladı

PAYLAŞ