Apple, Apple Watch için tasarlanan yeni arayüzleri tanıttı - Haberler - indir.com

Apple, Apple Watch için tasarlanan yeni arayüzleri tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-18 23:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Apple, Apple Watch için tasarlamış olduğu yeri arayüzlerini tanıttı. Bu hafta gelen güncellemede Apple'ın Pride temasını arayüzlerine eklediğini görüyoruz. Gökkuşağı renkleri temalı bu güncellemenin içerisinde de bazı detaylar yer alıyor.

Apple, watchOS 6.2.5 versiyon geliştirici betası ile akıllı saatleri olan Apple Watch'a yeni Pride temalı arayüzleri ekledi. Aslanda "gurur" manasına gelen Pride, bilindiği üzere günümüzde LGBT toplumu içerisinde benimsenmiş ve kendi kararlarından duydukları gururun bir ibaresi olarak sloganları haline gelmiştir. Her sene düzenlenen yine Pride isimli yürüyüşler yaşanan pandemi sebebi ile bu sene gerçekleştirilemeyecek. Bu bağlamda Apple, akıllı saatlerine 2020'deki Pride haftasına jest olması için yeni gökkuşağı renklerine sahip arayüzlerini ekliyor.

Intel Apple'a ayrıcalık tanıyorIntel Apple'a ayrıcalık tanıyor

Pride Dijital, Pride Analog ve Pride Gradient isimlerine sahip bu arayüzler ilk olarak Apple tarafından 2018 yılında tanıtılmıştı. Şirket, bu arayüzler üzerine yeni eklemeler ve güncelleştirmeler getiriyor.

Arayüzlerde geçtiğimiz yıl yapılan yeniliklere göre, bu sene gelen güncellemeler biraz sönük kalıyor. Ayrıca bu sene düzenlenen renk çubukları daha iç içe geçmiş ve daha pürüzsüz hale getirilmiş. Bunun yanı sıra konsept de kullanıcı ile daha interaktif bir şekilde geliştirilmiş. Kullanıcı ekrana dokunduğu zaman bu renkler üzerinde şiddete duyarlı olarak titreşim ve dalgalanma sağlanıyor. Ayrıca Apple tarafından 2019 Pride konseptine eklenen, spor yaptığınız sırada sizinle birlikte interaktif bir biçimde hareket edecek olan Pride çubuklarını bu seneki yeni arayüz ile kaldırmış gibi görünüyor. 

Daha özelleştirilebilir oldu

Yan yana dizilmiş çubukların yanı sıra Apple bu sene yeni bir klasik saat görünümü konsepti ile geliyor. Yine gök kuşağı renkleri içeren bu tasarımda çubuklar yerine iç içe geçen üçgenler kullanılıyor. Ayrıca bu arayüzde bulunan renkler ve renk düzeni kullanıcın istediği doğrultusunda özelleştirilebiliyor ve her bir dakika ve saat ibaresine özel renkler atanabiliyor.


Apple bilgisayarlarda pil ömrü nasıl görülür?Apple bilgisayarlarda pil ömrü nasıl görülür?

PAYLAŞ