Apple App Store'un haftalık kazancı dudak uçuklattı - Haberler - indir.com

Apple App Store'un haftalık kazancı dudak uçuklattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-14 18:20:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

iOS ekosisteminin uygulama mağazası olan App Store, gelir rakamları ile dikkatleri çekmeye devam ediyor. Dijital mağazalar arasında öne çıkan isimlerden olan Apple’ın App Store servisi için bir haftada kullanıcılardan elde etmiş olduğu gelir detayları açıklandı. Son çıkan verilere göre Apple’ın bir haftada yarım milyarı geçkin App Store kullanıcısı üzerinden 1 milyar doların üzerinde gelir elde ettiği belirtiliyor. Bu rakam yaklaşık ise 55 milyar TL’ye denk geliyor diyebiliriz. Tüketicilerin dijital dünyaya olan bağlılık ve harcamaları her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu dönemin öne çıkan isimlerinde birisi ise teknoloji devi Apple’ın App Store servisi oluyor. Ayrıca şirketin getirmiş olduğu abonelik sistemi ile beraber bu gelirlerin artışı da kaçınılmaz oldu.

Sadece App Store değil, pazarda baktığımız zaman Amazon Prime, Spotify, Netflix, iTunes, iCloud ve Dropbox gibi dijital hizmet sunan şirketlerin başarısı bu alanda rekorlara sebep oluyor. 2018 yılından beri kullanıcıların App Store harcamalarında yüzde 16 oranında bir artış olmuştu. Apple ise 47 milyar dolarlık gelirini 55 milyar dolara çıkartmayı başardı. Elde edilmiş olan gelirin 37 milyar dolarlık bölümü ise App Store’da yer alan oyunlardan olduğu belirtiliyor. Eğlence ve uygulamalardan ise bu gelir 3.9 milyar dolar olarak gözüküyor.

App Store Türkiye’den yerli uygulama sürprizi!App Store Türkiye’den yerli uygulama sürprizi!

App Store’un gelirleri dudak uçuklatıyor

Şirket ayrıca açıklamış olduğu rakamlarda 2008 yılından beri elde ettikleri gelir rakamının 155 milyar dolar olduğu ve bu gelirin çeyreğinin ise geçtiğimiz yıl içerisinde gerçekleştiğini belirtiyor. Apple kullanıcıları 2019 yılının yılbaşında 1.42 milyar dolar, 2020’nin ilk gününde ise 386 milyon dolar değerinde alışveriş yaptıkları açıklanıyor. Gelir kısmı tek App Store platformu ile kalmıyor Google Play Store’da yine rakamları ile dikkat çekiyor. Ancak Google cephesi uygulama mağazası tarafında 29.3 milyar dolar ile Apple’ın oldukça arkasında kalıyor.

Diğer yandan satın alımlar sadece dijital ile kalmıyor. Bu sebeple herkeste bulunan akıllı telefonlar ile e-ticaret faaliyetlerinin de son dönemde hız kazandığı açık bir şekilde gözüküyor. Uzmanlar ve analistler tarafından önümüzdeki yıllarda bu gelir rakamlarının daha da artması düşünülüyor.


Google Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli olduGoogle Play Store ve App Store yılbaşı gelirleri belli oldu
App Store, yeni yıla girerken rekor kırdı!App Store, yeni yıla girerken rekor kırdı!

PAYLAŞ