Apple App Store Tasarımı Değişti - Haberler - indir.com

Apple App Store Tasarımı Değişti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-30 11:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yüksek mahkeme kararından ötürü Apple, uygulama mağaza kuralları ve geliştirici programını açıklayan uzun bir yazı yayınladı. Sadece bununla kalmayıp suçlamalar sonrasında Apple, uygulama mağazası olan App Store üzerinde tasarım yeniliğine gitti.

13 Mayıs tarihinde yüksek mahkeme, iOS uygulamalarının App Store dağılımında tekelini korumak için fiyatlarda yüzde 30 komisyon alabilmesi için şirketin kendi geliştirdiği uygulamaları ön plana çıkarttığı sebebiyle davada Apple aleyhine bir karar verildi. Davayı hatırlayacak olursak, App Store’da bulunan uygulamaların görüntülenme dağılımları haksız bir şekilde değiştirildiği ile Apple suçlanmıştı.

Apple 3D Touch Özelliğini KaldırıyorApple 3D Touch Özelliğini Kaldırıyor

Apple’dan App Store Tasarım Değişikliği

Apple’ın bu noktada örnek vermek gerekirse, App Store üzerinde Spotify yerine Apple Music uygulamasını daha fazla öne çıkarıyor ve kullanıcıların görmesini sağlıyordu. Dava hakkında kararın çıkması ile beraber şirket sözcüsü şu sözleri dile getirdi; “App Store’un hiçbir metrik tarafından tekel olmadığını ve geliştiricilerin uygulamaları için ücretlendirmek istedikleri fiyatı belirleyebildiklerini vurgulamak isterim. Bu konuda şirket hiçbir role sahip değil.”

Açıklamalarda mağazada yer alan uygulamaların yüzde 84 oranla ücretsiz olduğu ifade ediliyor. Ayrıca geliştiricilerin ücretlendirmiş olduğu uygulamalardan ve ücretsiz olanlardan uygulama içi satın alımlar ve aboneliklerde sadece yüzde 30’luk bir kazanç elde ettiğini ifade ediyor. Bu açıklama ile beraber ise şirket fiyatlandırma ayrıntılarını paylaştı. Diğer yandan yenilenen App Store tasarımında Apple Music veya Maps gibi uygulamaların rakibi olan Waze ve Spotify eşit dağılımlar ile listeleniyor.


Apple'ı Hackleyen 16 Yaşındaki Gencin Cezası Belli OlduApple'ı Hackleyen 16 Yaşındaki Gencin Cezası Belli Oldu
Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!Huawei, Samsung ve Apple Satışlarını Geçti!

PAYLAŞ