Apple, App Store kurallarında değişikliğe gitti - Haberler - indir.com

Apple, App Store kurallarında değişikliğe gitti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-13 12:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, akıllı cihaz kullanımlarında kullanıcılarının gizliliğine verdiği önemle biliniyor. Kullanıcıların birçoğunun, Apple marka akıllı cihazları tercih etmesinin en büyük nedenlerinden birisi de bu. Son zamanlarda Facebook'un veri skandalı olaylarından sonra yaşananlar, teknolojik alet, sosyal medya hesabı kullananları daha da fazla tedirgin etmeye başladı. Günümüz yaşamına da ayak uydurmak zorunda olan insanlar, bu konuda gizliliklerinin sağlanması için şirketlerden beklenti içerisine giriyor. Apple, kullanıcılarının bu beklentilerini karşılamaya devam ediyor. Son olarak, iPhone ve iPad'lerin uygulama mağazası App Store üzerinde, kişilerin veri gizliliği adına bazı yeni kurallar getirdi.

Bloomberg'in iddiası, Apple'ı harekete geçirdi

Bir süre önce Bloomberg, geliştiricilerle ilgili bir iddiada bulunmuştu ve uygulama geliştiricilerinin, kullanıcıların verilerine ulaşarak, bunları sattığını söylemişti. Uygulama geliştiricilerinin, kullanıcı verilerini toplayarak üçüncü taraflar sattığı iddiası, gündeme sık sık gelen bir konuydu. Bazı uygulamaların, kişilerden kişi listesi vb. özel bilgileri alıp, üçüncü taraf uygulamalara sattığı, daha önce gündeme geldi. App Store, bu duruma karşı önlemini aldı ve App Store üzerinde çok fazla duyurmadan bazı değişiklikler yaptı.

Apple, uygulama mağazası üzerinde geçtiğimiz hafta içerisinde bir değişiklik yaptı. Bu değişikliğe göre, geliştiriciler kullanıcılardan kişi listelerini yine isteyecek fakat üçüncü taraf uygulamalara veri tabanı oluşturmak adına bu bilgileri vermeleri, kesin bir şekilde yasaklandı. Burada kullanıcılara da çok fazla iş düşüyor. Cihazlarınıza bir uygulama indirirken, sizden istediği izinlere iyi bir şekilde göz atmalısınız. Apple'ın izlediği bu yol, kullanıcıları diğer platformlara göre biraz daha fazla koruyabilecek.





PAYLAŞ