Apple App Store Eleştiri Yağmuruna Tutuldu - Haberler - indir.com

Apple App Store Eleştiri Yağmuruna Tutuldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 16:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple, son dönemlerde kullanıcılar tarafından uygulama mağazası nedeniyle ağır şekilde yerleştiriliyor.

Uygulama mağazaları sadece uygulamalara erişilen bir mağaza olmadığı gibi uygulama mağazasında öne çıkarılanlar ve editörler tarafından tavsiye edilen uygulamalar, kullanıcılar tarafından dikkatle takip ediliyor. Bu nedenle mağazalarda yer alan bu tip özelliklerde yapılan hatalar ya da uygun olmayan uygulamaların ön plana çıkarılması, zaman zaman kullanıcıların da tepkisini çekebiliyor.

Özellikle uygulama mağazalarındaki editörler tarafından ön plana çıkan uygulama, hem uygulama geliştiricilerinin hem de uygulamaların daha fazla ön planda olmasını ve tercih edilmesini sağlıyor. Ancak son dönemlerde editörler tarafından bilinçli ya da bilinçsiz bir şekilde yapılan hatalar Apple kullanıcılarını oldukça rahatsız etti. 

Jelly: Slime Simulator Bardağı Taşıran Son Damla Oldu

App Store Avustralya kullanıcıları özellikle Jelly: Slime Simulator olarak adlandırılan uygulama tavsiyesi üzerine sosyal medyada Apple'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Hiçbir işe yaramayan mevcut uygulama, üstelik yüksek bir fiyat ile abonelik sunduğundan dolayı pek çok kullanıcının işe yaramayacak bir satın alma yapmasına neden oldu. Böyle bir uygulamanın editörler tarafından kullanıcılara tavsiye edilmesi ve pek çok kişinin mağdur duruma düşürülmesi ise Apple adına oldukça tepki çeken bir durumun da ortaya çıkmasına neden oldu.

Jelly: Slime Simulator için yapılan paylaşımlardan birisinde uygulamanın haftalık 13 dolarlık bir abonelik paketi istediğini ve bu paket karşılığında kullanıcılara hiçbir şey sunmadığı öne sürüldü. Mevcut durum Aslında Apple'ın uygulama mağazasındaki politikaları ile uyuşmuyor. Bu nedenle mağazadaki politikalar ile uyuşmayan ve ön plana editörler tarafından çıkarılan bir uygulama ile yaratılan durum, Apple'ın üzerinde çalışması gereken bir konusunun olduğunu da gösteriyor. 

Aslında Apple, Apple'ın App Store İnceleme Yönergelerinde geliştiricilere bu konuda önemli uyarılar sunuyor. Yönergede bu durum şöyle yer alıyor; “Uygulamanızın nasıl çalıştığını anlayamazsak veya uygulama içi satın alımlarınız hemen belli olmazsa, incelemenizi geciktirilir ve ret almasını tetikleyebilir. Fiyatlandırma size bağlı olsa da, apaçık hileler olan uygulamaları ve uygulama içi satın alma öğelerini dağıtmayacağız. Kullanıcıları mantıksız derecede yüksek fiyatlarla aldatmaya çalışan pahalı uygulamaları reddedeceğiz.” 





PAYLAŞ