Apple analisti katlanabilir ekran için tarih verdi - Haberler - indir.com

Apple analisti katlanabilir ekran için tarih verdi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-04 15:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir katlanabilir ekranlı telefon piyasasına giriş yapacağı konuşulan Apple hakkında sızıntılar gelmeye devam ediyor.

Güvenilir sızıntı kaynaklarından biri olan ünlü analist Ming-Chi Kuo geçtiğimiz Mart ayında ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın 2023 senesinde ilk katlanabilir ekranlı iPhone modelini piyasaya sürmek için çalışmalara başladığını açıklamıştı. Bu açıklama ardından şirketten henüz resmi bir açıklama gelmese de bugün gelen yeni sızıntılar Kuo’nun açıklamalarını doğrular nitelikte. Yine güvenilir kaynaklardan olan 9to5Mac tarafından aktarılan bilgilere göre Apple katlanabilir ekranlı iPhone modeli için 20 milyon adedin üzerinde sevkiyat yapmak için hazırlanıyor.

iPhone'dan Apple TV renk kalibrasyonu nasıl yapılır?iPhone'dan Apple TV renk kalibrasyonu nasıl yapılır?

Katlanabilir ekranlı telefon pazarının henüz yeni bir alan olduğunu düşünürsek bu rakamın oldukça iddialı bir rakam olduğunu söylemek yanlış olmaz. Tüm bu sızıntılar Apple’ın bu pazara iddialı bir giriş yapacağının da bir göstergesi. Daha önce Kuo’nun yapmış olduğu açıklamalara dayanarak 9to5Mac Apple’ın 2023’te 15 ila 20 milyon katlanabilir iPhone satmayı beklediğini belirtti. Katlanabilir ekranlı iPhone modelinin tasarımı henüz bilinmese de cihazın OLED ekranları için büyük bir olasılıkla özel tedarikçi olarak Samsung’la çalışacağı düşünülüyor.

Apple Watch kullanıcı sayısı rekora koşuyor

Kuo, ilk katlanabilir iPhone modeliyle ilgili yayımlamış olduğu bir raporunda, bu modelin 7,5 ila 8 inç arasında bir ekrana sahip olacağını belirtmişti. Bugün sızıntılarda ise Apple’ın bu modelde 8 inçlik katlanabilir bir ekranı benimseyeceği aktatıldı. Samsung şu anda katlanabilir pazarın lideri konumunda olsa da Ming-Chi Kuo, Apple’ın güçlü “çapraz ürün ekosistemi” sebebiyle ilk katlanabilir iPhone ile pazarda önemli bir avantaj sağlayacağına inanıyor.

Apple katlanabilir telefon pazarında büyük avantaj sağlayabilir

Bugüne dek piyasaya sürülen katlanabilir ekranlı telefon modellerine bakarak bu modellerin asıl amacının akıllı telefon ve tableti birbirine entegre etmek olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu tabi ki de katlanabilir tasarım esaslarından sadece biri. Bu teknolojinin gelecekte daha fazla alanda karşımıza çıkacağı ve ilerde katlanabilir akıllı telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarların da hayatımızın bir parçası olacağı düşünülüyor. Teknolojik ürünler arası ekosistemleri ve donanım başarısıyla Apple, yeni katlanabilir cihaz pazarında da büyük bir avantaj sağlayabileceği düşünülüyor. Yeni bir pazara girmekte yavaş hareket eden şirket genelde bir teknolojiyi deneyip yanılma evresini kullanıcılara kapalı bir şekilde yaşıyor. Cihazlarını kapalı test süreçlerinde iyice test ettikten sonra piyasaya süren Apple, bazı pazarlara geç ama iddialı girmesiyle pek çok dengeyi alt üst edebiliyor. Şirketin katlanabilir ekran pazarına girmekte de bu yüzden aceleci olmadığı düşünülüyor.

Elbette Apple’ın bu modeli 2023 senesinde piyasaya sürmeyi hedeflediğini düşünürsek bu zaman dilimine kadar katlanabilir ekran piyasasında pek çok dinamiğin değişebilme ihtimali de söz konusu. Şirketin bu konuda herhangi bir önlem alıp almadığını ve katlanabilir ekranlı telefon modeliyle beklediği başarıya erişip erişemeyeceğini ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.


İnsanlar Apple AirTag hakkında neler düşünüyor?İnsanlar Apple AirTag hakkında neler düşünüyor?
Apple Music HiFi desteği için hazırlanıyorApple Music HiFi desteği için hazırlanıyor

PAYLAŞ